Sökning: "Agnes Abrahamson"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden Agnes Abrahamson.

  1. 1. Galactose in dairy products

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Agnes Abrahamson; [2015]
    Nyckelord :milk; galactose; glucose; lactose; HPAE-PAD; Swedish dairy products; mjölk; galaktos; glukos; laktos; svenska mejeriprodukter;

    Sammanfattning : Milk and milk consumption has been subject of discussion for a long time, and is still a hot topic. Recently, as study was published that observed a correlation between milk intake and increased risk of fractures and mortality. LÄS MER

  2. 2. Hållbarhet på mjölk

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Agnes Abrahamson; Matilda Nyman; [2012]
    Nyckelord :mjölk; hållbarhet; bakterieodling; sensorisk analys;

    Sammanfattning : En del i debatten om att minska matsvinnet diskuterar nyttan av att sänka kyl- skåpstemperaturen, för att undvika att mat förskäms. Den här studiens syfte är att undersöka fördelarna och förbättra hållbarheten på mjölk genom att förvara den i en lägre temperatur, ur ett mikrobiellt och sensoriskt perspektiv. LÄS MER