Sökning: "Bryggare"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade ordet Bryggare.

  1. 1. Kaffedrickaren i fokus : ett visuellt koncept av en kaffebryggare för konsumenten

    M1-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Daniel Ebeling; [2022]
    Nyckelord :kaffe; bryggare; konsument; innovation; design; användare;

    Sammanfattning : As the company 3TEMP has been successful in offering high performing coffee makers within the professional sector, the time has come to design and introduce a coffee maker to the consumer market. A patented technical platform has been established for the current fleet of products which intends to act as the base for the potential consumer product. LÄS MER

  2. 2. Hur påverkar olika lokala jäststammar aromutveckling och smak vid fermentering av äppeljuice?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Philip Lavin; [2021]
    Nyckelord :Fermentation; yeast; apple juice; volatile compounds; sensory analysis; Fermentering; jäst; äppeljuice; aromgivande ämnen; sensorisk analys;

    Sammanfattning : Intresset för lokalproducerad dryck ökar. Konsumenten efterfrågar produkter med mer komplexa smaker. Främst gäller detta produktkategorin öl, vin och cider. LÄS MER

  3. 3. Det våras för öl : En studie om GBG Beer Weeks påverkan på Göteborg och dess ölkultur.

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013)

    Författare :Walter Magnuson; [2020]
    Nyckelord :craftmanship; gastronomy tourism; beer tourism; cultural tourism; special events; Hantverk; gastronomiturism; ölturism; kulturturism; evenemang;

    Sammanfattning : Alkohol har haft en central del i flertalet kulturer genom människans historia, där de tidigaste bevisen på fermentering av öl har hittats i Kina och daterats till över 7000 år gamla. I flera av dagens traditionella och moderna kulturer återfinns öl som en central del i ritualer och festligheter, och inom vissa kulturer har produktionen av fermenterade drycker blivit synonymt med nationen eller regionen. LÄS MER

  4. 4. The boom of the brewery industry : A qualitative analysis of the current bubbling trend that has washed over the Swedish market

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Företagsekonomi

    Författare :Rebecka Wiking; Armin Tayefeh Morsal; [2019]
    Nyckelord :Microbrewery; craft beer; trend; marketing; Mikrobryggeri; hantverksöl; trend; marknadsföring;

    Sammanfattning : The number of microbreweries in Sweden has shown a huge increase over the last few years. The massive expansion concerns professionals as well as civilians, and the purpose of this thesis is to examine what factors answers for this boom. This was proceeded through qualitative interviews with different professions within the business. LÄS MER

  5. 5. An evaluation on how interactive visualizations can enhance a brewer's cognition of brewing data

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Victor Kesten; [2018]
    Nyckelord :visualization beer data analysis;

    Sammanfattning : The purpose of this study was to explore to what extent interactive visualizations are applicable in the beer brewing domain specific area by measuring how the use of interactive visualizations can aid beer brewers in completing tasks related to their artisanal craft. The approach taken in researching said topic was through the cooperative collaborative creation of an interactive visualization dashboard system intended for the use in production brewing. LÄS MER