Sökning: "Dietary choice"
Visar resultat 1 - 5 av 34 uppsatser innehållade orden Dietary choice.
1. Is sugar as sweet to the palate asseeds are appetizing to the belly? : Taste responsiveness to seven sweet-tastingsubstances in white-faced sakis (Pithecia pithecia)
Master-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för fysik, kemi och biologiSammanfattning : Differences in taste perception between species are thought to reflect evolutionaryadaptations to dietary specializations such as seed predation. By employing a two-bottlepreference test, the purpose of the current study was to evaluate the taste responsiveness forfive food-associated carbohydrates and two steviol glycosides in four adult white-faced sakis(Pithecia pithecia). LÄS MER
2. Food choices in physically active individuals with regard to sustainability
Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : (1) Background: Food choices among consumers can have an impact on the total climate carbon footprint from food consumption. To decrease those emissions, a change in dietary habits is necessary. The recommendation for a shift towards a more sustainable diet is decreasing the amount of animal-based foods and increasing plant-based foods. LÄS MER
3. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER
4. Consumer Perception of Corporate Social Responsibilityin the Vegan Food Industry
Magister-uppsats, Högskolan Dalarna/FöretagsekonomiSammanfattning : The aim of this research was to investigate the consumer perception of corporate social responsibility initiatives of companies in the vegan food industry, considering the consumers’ dietary choice and socio-demographic characteristics. The study is based on primary, quantitative data which was collected through anonymous surveys (N = 816). LÄS MER
5. PERSONERS UPPLEVELSE OCH ERFARENHET AV EGENVÅRD VID DIABETES MELLITUS TYP 2 : En beskrivande Litteraturstudie
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Gävle/Avdelningen för vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Diabetes typ-2 benämns som en kronisk sjukdom som orsakar högt b-glukos och det uppkommer av otillräcklig produktion av insulin eller av insulinresistens i kroppens vävnader. För hantering av diabetes måste vissa handlingar utföras såsom koständring, regelbunden träning, viktminskning, eventuellt diabetesmedicin eller insulinbehandling, blodsockerövervakning som kallas för egenvård. LÄS MER