Sökning: "FAMM - modellen"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden FAMM - modellen.

  1. 1. Delikatessdisken - En observationsstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sandra Näsholm; Linnea Hansson; [2023]
    Nyckelord :Delikatessdisken; måltidsrum; konsumtionsmiljö; FAMM;

    Sammanfattning : Bakgrund: Delikatessdisken har utvecklats under många år och var först en del av torghandel. På grund av hygien och tillgänglighet har handelsplatsen därefter tagit sin plats i saluhallar och sedan även i matvarubutiker. I delikatessdisken kan man hitta produkter som kött, fisk, grönsaker och mejerier. LÄS MER

  2. 2. Närlagat eller levererat? En kvantitativ studie kring grundskoleelevers nöjdhet med skolmåltideni Göteborg

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Andreas Lindström; Isatou Touray; [2021-10-22]
    Nyckelord :barn; FAMM; grundskola; mottagningskök; tillagningskök;

    Sammanfattning : Offentlig sektor är en stor aktör inom kostproduktion och måltidsservice i Sverige där 1,3 miljoner skolmåltider produceras dagligen. Forskare och organisationer har tidigare studerat olika aspekter av elevers nöjdhet med skolmåltiden, mindre undersökt är dock utifrån de olika distributionsformer, d.v.s. LÄS MER

  3. 3. Restaurangers arbete med måltidsupplevelsen under Covid-19 pandemin

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Erica Jonasson; Susanne Liljeberg; [2021]
    Nyckelord :Meal experience; Covid-19; FAMM; Pandemic; Restaurants; Måltidsupplevelsen; Covid-19; FAMM; Pandemi; Restauranger;

    Sammanfattning : I januari 2020 upptäcks Covid-19 viruset i staden Wuhan i Kina. Viruset sprider sig snabbt och en pandemi bryter ut i världen. En bransch som påverkats av Covid-19 pandemin är restaurangbranschen. En del av restaurangers arbete är att skapa måltidsupplevelser för sina gäster. LÄS MER

  4. 4. "Vi håller i håller ut men det hjälper inte" : En studie om tre svenska restaurangägares upplevelser av coronapandemins konsekvenser

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Elin Enqvist; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Pandemin har påverkat världen under 2020 och speciellt restaurangbranschen har varit i fokus för restriktioner. Svenska restaurangägare har varit upprörda kring hur de blivit påverkade av statens agerande och vilka konsekvenser det fått för deras verksamheter. LÄS MER

  5. 5. Måltidsupplevelsen inom äldreomsorgen -inte bara mat. En kvalitativ studie på ett särskilt boende i Västra Götalandsregionen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emma Hemmingberg; Frida Tell; [2019-08-14]
    Nyckelord :Brukare; FAMM; hälsa; måltid; äldre;

    Sammanfattning : Allt fler människor i Sverige blir äldre och har behov ett behov av extra omsorg. Måltiderna fyller en viktig funktion i arbetet på äldreboenden och är betydelsefull ur flera perspektiv än enbart fokus på maten. LÄS MER