Sökning: "Kökspersonal"

Visar resultat 1 - 5 av 41 uppsatser innehållade ordet Kökspersonal.

  1. 1. Upplevelser av arbetet med specialkost och anpassad kost i grundskolan : En kvalitativ intervjustudie med skolkökspersonal

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Susannah Hicks; Lisa Thunström; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Introduktion: Antalet serverade måltider med special- och anpassad kost i svenska grundskolan ökar. I nationella riktlinjer och rekommendationer finns vägledning för skolkökspersonal inom området. LÄS MER

  2. 2. Att främja goda matvanor i skolan : En intervjustudie med rektorer och skolsköterskor

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)

    Författare :Jenny-Lo Markström; [2023]
    Nyckelord :barnfetma; barns matvanor; erfarenheter; skolans roll; utmaningar och framgångsfaktore;

    Sammanfattning : Barnfetma är ett eskalerande globalt folkhälsoproblem, där ökad konsumtion av socker och ultrabearbetade livsmedel, samt bristande intag av frukt och grönsaker bland barn, spelar en betydande roll. För att möta denna utmaning krävs engagemang från flera aktörer, inklusive skolan. LÄS MER

  3. 3. Vegetarisk kost i grundskolan Hur elever och kökspersonal ställer sig till vegetarisk skollunch

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hanna Johansson; Paulina Larsson; [2022-05-20]
    Nyckelord :vegetarisk kost; förändringsarbete; mellanstadieelever; skolmatsedel; vegetarisk skolmåltid;

    Sammanfattning : Vegetariska rätter som serveras i skolan har blivit allt mer förekommande på skolmatsedeln idag jämfört med för några år sedan. Detta har medfört att både elever och köksmästare fått anpassa sig till nya politiska riktlinjer när det kommer till skolmåltiderna. LÄS MER

  4. 4. Hållbara åtgärder för minskat matsvinn i svenska skolkök

    Magister-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Blom Sara; Hansen Sara; [2020]
    Nyckelord :commitment; culture; food waste; food services; leadership; norms; school lunch; schools; social sustainability; sustainability; engagemang; hållbarhet; kultur; ledarskap; matavfall; matservice; matsvinn; normer; skollunch; skolor; social hållbarhet;

    Sammanfattning : En tredjedel av all mat som produceras för människor når aldrig en mänsklig mage. Sveriges kommuner beskrivs i regeringens handlingsplan för Agenda 2030 som en mycket viktig del i omställningen för ett hållbart samhälle och den offentliga måltiden benämns vara en angelägen del i det arbetet. LÄS MER

  5. 5. Måltidglädje - ett samarbete över gränserna En fallstudie om implementering av ett mellanmålskoncept i äldreomsorgen.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emma Hopkins; Ida Jonsson; [2019-08-14]
    Nyckelord :aptit; matglädje; måltidsservice; undernäring; äldreomsorg mot äldre;

    Sammanfattning : Att tillgodose de äldres energibehov är idag en utmaning för kommunerna. Livsmedelsverkets rekommendationer för äldreomsorgen ger råd för hur man bör arbeta med måltiderna för att främja aptit och måltidsglädje och på det sätt kunna tillgodose energin. LÄS MER