Sökning: "Kitchen utensils"

Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden Kitchen utensils.

  1. 1. Framtagning av lådorganisering för höga kökslådor

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Författare :Si Vay Nguyen; [2022]
    Nyckelord :Product Development; Design; Concept; Kitchen Drawers; Produktutveckling; Design; Koncept; Kökslådor;

    Sammanfattning : Köket är en samlingsplats där familj och vänner kan umgås. Det är även här större delen av matlagningen sker. Att laga en måltid kan både upplevas som tidskrävande och stressigt. Genom att ha ordning och reda bland köksredskap och matvaror kan tiden sparas in på att inte behöva gå och leta runt i köket. LÄS MER

  2. 2. The risk of handling poultry meat with Campylobacter jejuni from the consumer's perspective

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Daniel Eriksson; [2021]
    Nyckelord :Campylobacter jejuni; ST-257; ST-918; cross-contamination; chicken meat;

    Sammanfattning : Campylobacteriosis is the most reported gastrointestinal infection in humans, within the EU, since 2005. Campylobacteriosis is a zoonosis and caused by Campylobacter spp. Poultry is believed to be a vehicle for human exposure to Campylobacter. Foodborne outbreaks of campylobacteriosis have been connected to private households. LÄS MER

  3. 3. Fysisk lärmiljö i hem- och konsumentkunskap. - Hur är den anpassad för elevernas förutsättningar?

    M1-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

    Författare :Sara Bernhardsson; [2020]
    Nyckelord :Disability; accessibility adaption; classrooms; Funktionsnedsättning; tillgänglighetsanpassning; local;

    Sammanfattning : BAKGRUND Skolor har ett renoveringsbehov och elevantalet ökar vilket kräver fler byggnader. Därför finns ett intresse av att uppmärksamma hur klassrum för hem- och konsumentkunskap struktureras för att hjälpa elever med olika behov. LÄS MER

  4. 4. Nytt visuellt system för kollektivkök : Hur kan struktur och gemenskap underlätta med städning ochmatlagningsredskap i ett kollektivboende för studenter?

    Kandidat-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för innovation, design och teknik

    Författare :Courtney Nyman-Amat; [2019]
    Nyckelord :kollektivboende; studentboende; gemensamt kök; struktur; förvaring; köksö; städning; matlagningsredskap; rumslig gestaltning;

    Sammanfattning : Detta är en studie på ett gemensamt kök för kollektivt och studentboende.Projektet är ett samarbete med företaget Omniplan. Omniplan är byggprojektörersom kommer att bygga ett nytt studentboende med gemensamma kök. Köket är enmötesplats för umgänge och sociala aktiviteter. LÄS MER

  5. 5. Water Kettle for Induction Stoves

    Master-uppsats, KTH/Maskinkonstruktion (Inst.)

    Författare :Frida Bylund; Linnea Kåwe; [2018]
    Nyckelord :Induction technique; water kettle; product development; user needs; Induktionsteknik; vattenkokare; produktutveckling; användarbehov;

    Sammanfattning : This report describes the master’s thesis Water Kettle for Induction Stoves in Industrial Design Engineering conducted by Frida Bylund and Linnea Kåwe at KTH Royal Institute of Technology incollaboration with C3 Scandinavian Lifestyle. By combining induction technique with classic ways of boiling water a design proposal for a water kettle for induction stoves was developed. LÄS MER