Sökning: "Kokbok"
Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade ordet Kokbok.
1. KAN RECEPTEN LÄSAS OCH TOLKAS AV ALLA ELEVER? : Observationsstudie inom hem- och konsumentkunskap
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Elever med lässvårigheter har rätt till en anpassad läromiljö för att utvecklas utifrån egna förutsättningar, så att de kan nå sina mål i alla ämnen. Läroboken Hem- och konsumentkunskap åk 7-9, finns som inläst material men eftersom det är svårt att ha en dator i ett kök, ber oftast elever med lässvårighet en klasskamrat att läsa upp receptet. LÄS MER
2. Inte någons hemmafru : kvinnliga stereotyper i svenska kokböcker med utgångspunkt i Lotta Lundgrens kokbok “Om jag var din hemmafru”
L2-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap; Lunds universitet/Institutionen för kommunikation och medierSammanfattning : Den här uppsatsen undersöker hur kvinnlighet uttrycks visuellt i svenska kokböcker från två olika tidsperioder. Studien utgår från Lotta Lundgrens kokbok Om jag var din hemmafru: eller hur man får en vardag att smaka som en lördag (2011) och jämför den med tre separata kokböcker från 40-och 50-talet. LÄS MER
3. "En kokbok om dagen" : En kvantitativ undersökning av kokboksutgivningen i Sverige mellan 2005-2015
Master-uppsats, Uppsala universitet/Litteraturvetenskapliga institutionenSammanfattning : .... LÄS MER
4. Den nya kokboken? : En kvalitativ studie om sociala medier och dess påverkan på konsumenter
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Sociala medier och framför allt Instagram har kommit att få en mer betydande roll i det vardagliga livet där vi interagerar och delar gemensamma intressen med varandra. Att ta bilder på mat och dela dem med varandra har blivit ett av de vanligaste objekten som läggs upp på sociala medier, varför gör folk det? Uppsatsens syfte är att ta reda på hur sociala medier används i vardagen hos personer i åldrarna 36-45 år som lever i barnfamiljer och hur detta påverkar vad de lagar för mat. LÄS MER
5. Wälment råd till unga kvinnor : En kvalitativ innehållsanalys av svenska kokboksförfattarinnors förord från mitten av 1700-talet till mitten av 1800-talet
Kandidat-uppsats,Sammanfattning : The aim of this thesis is to illuminate the ideals and values explicitly expressed by five female cookbook writers in mid-18th to mid-19th century Sweden. A qualitative content analysis of their forewords was implemented to highlight ideals and values connected to the categories: cookery, household maintenance, gender, class and education. LÄS MER