Sökning: "Kundorderpunkten"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet Kundorderpunkten.
1. En ny lagerhållningsstrategi för ett tillverkande företag där kundorderpunkten har förflyttats
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Åkerstedts är ett tillverkande företag inom industrifläktar på den svenska marknaden. Som genom investeringar i en ny maskinpark uppnått högre produktivitet i sin produktion. Produktionen har till följd av detta blivit mer kundorderstyrd samtidigt som omfattningen av lagerhållningen minskats. LÄS MER
2. Analys kring orsaken till överproduktion av kyckling
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Kommunikations- och transportsystem; Linköpings universitet/Tekniska fakultetenSammanfattning : I dagens samhälle förs omfattande diskussioner kring matsvinn och hur vi bör äta hållbart. I denna studie har orsaken till att det produceras för mycket kyckling på Kronfågel AB undersökts. LÄS MER
3. Den nya revolutionen? Additiv tillverknings potential för spridning till modeindustrin
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Teknisk utveckling och innovation är drivande för samhällets ekonomiska tillväxt. Vilja och förmåga att innovera är också avgörande för företags överlevnad då lyckosam innovation skapar konkurrensfördelar. Additiv tillverkning är en ny produktionsmetod som har potential att revolutionera hur produkter tillverkas. LÄS MER
4. Lean hos masskundanpassande producenter : Att masskundanpassa produkter effektivt
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktionSammanfattning : Massproduktion har varit viktigt för producerande företag genom många decennier. Massproduktionär förmågan att kunna producera och erbjuda stora volymer till låga priser. Utvecklingenav kunders efterfrågan har däremot den senaste tiden gått mot kundanpassade produkter. LÄS MER
5. Kundorderstyrd tillverkning av butiksproducerat bröd : Möjligheter och hinder
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktionSammanfattning : En stor källa till resursineffektivitet är all mat som varje dag slängs, världen över. Produktkategorin bröd är en stor källa till detta matsvinn, där det största svinnet sker i inom handeln. LÄS MER