Sökning: "Kunskap kost intervju"

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden Kunskap kost intervju.

  1. 1. Hälsopromotivt arbete och delaktighet

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Elin Kristiansson; Sara Karlsson; [2020-08-05]
    Nyckelord :Barn; Delaktighet; Empowerment; Grundskola; HUGA; Hälsopromotivt arbete; Shiermodellen; Övervikt fetma;

    Sammanfattning : Ett av samhällsproblemen i Sverige idag är övervikt och fetma. Barn med övervikt har ökad risk att i vuxen ålder utveckla fetma och andra relaterade sjukdomar såsom hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes typ 2. Problemet grundar sig i ohälsosamma kostvanor och fysisk inaktivitet som tenderar att börja redan i barndomen. LÄS MER

  2. 2. När det gäller livsstil, vad passar mig? : Hur kvinnor uppfattar och förhåller sig till råd kring kost och fysisk aktivitet

    Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :My Sabel; My Blomberg; [2020]
    Nyckelord :råd; rekommendation; fysisk aktivitet; kost;

    Sammanfattning : Syfte och frågeställning Syftet med denna studie är att undersöka vad kvinnor uppfattar vara råden för en god kosthållning och fysisk aktivitet för en hälsosam livsstil samt hur dessa råd upplevs och hur vi bemöter dem. Detta görs genom följande frågeställningar; Vad uppfattar kvinnor vara de gällande råden och rekommendationerna för god kosthållning och fysisk aktivitet för en hälsosam livsstil? Hur förhåller sig kvinnor till de uppfattade råden och rekommendationerna gällande kost och fysisk aktivitet för en hälsosam livsstil? Metod En kvalitativ studie valdes då studiens syfte var att söka förståelse och klargöra hur råd och rekommendationer upplevs samt hur man förhåller sig till dessa. LÄS MER

  3. 3. Kostens påverkan på den kognitiva förmågan - Undervisning i kost och näringslära i grundskolans tidigare år

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Linnea Andersson; Josephine Allrin; [2017]
    Nyckelord :Diskurs; Elever; Hälsa; Kognitiva förmåga; Kost; Makt; Näringslära; Skola; Undervisning; Grundskolans tidigare år;

    Sammanfattning : Vad fokuserar pedagogerna på i undervisningen om kost och näringslära i grundskolans tidigare år och hos vem ligger ansvaret att eleverna får den kunskap de behöver? Blir utbildningen likvärdig när pedagogerna utgår från sina egna erfarenheter och intressen? Den analys vi vilar på i vår studie är inspirerad av diskursanalys. Detta angreppssätt hjälper oss även i insamling och urval av vårt empiriska material. LÄS MER

  4. 4. eHälsa som stöd till bättre kost- och träningsvanor vid hjärtkärlsjukdom : En fallstudie om vårdens stöd till hjärtkärlpatienter idag och patientupplevelser av att använda ett digitalt hälsoverktyg

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Felicia Provender; [2017]
    Nyckelord :eHealth; motivation; lifestyle changes; cardiovascular disease; eHälsa; motivation; livsstilsförändringar; hjärtkärlsjukdom;

    Sammanfattning : I detta arbete bearbetas forskning om eHälsa, dess användande inom vården och motivationsteorierna Transteoretiska modellen, Maslows behovshierarki och självbestämmandeteorin. Vidare presenteras egna observationer på hur vården i dagsläget kan stötta patienter med hjärtkärlsjukdom till bättre levnadsvanor, samt intervju med uppföljning på hur en PCI-patient upplever att ta emot kost- och träningsrekommendationer via ett digitalt hälsoverktyg. LÄS MER

  5. 5. Styrande faktorer vid köp av frukt - en studie av sex barnfamiljer

    Kandidat-uppsats, Malmö högskola/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Charlott Hertnäs; [2017]
    Nyckelord :fruktkonsumtion; barnfamiljer; lågengagemangsvara; Följa-med-intervju; Frukt Grönt-avdelning; åretrunttillgång; import; de-lokalisering; konsumentbeteende; beteendeförändring; konsumentmakt; lokalt odlad; småskaligt odlad; landgrabbing; konsumentmedvetenhet;

    Sammanfattning : Studien undersöker hur föräldrar i barnfamiljer tänker kring sin egen, och familjens, fruktkon-sumtion, samt vilka värden och faktorer som styr de medverkande föräldrarnas val vid inköp av frukt till sig själv och familjen. För att undersöka det har metoderna samtalsintervju och Följa-med-intervju använts. LÄS MER