Sökning: "Lactobacillus gasseri"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden Lactobacillus gasseri.

  1. 1. The Effect of Residual Bacterial Products Associated to Root Canal Infection on Stem Cells from the Apical Papilla: Understanding Basis on Regenerative Endodontic Treatment

    Master-uppsats, Umeå universitet/Tandläkarutbildning

    Författare :Alhussan Sora; Abla Afnan; [2022]
    Nyckelord :SCAP; RTCA; regenerative endodontic; Inactivated bacteria;

    Sammanfattning : Background: The regenerative function of stem cells from the apical papilla (SCAPs) is affected by the presence of bacteria from infected root canals. Living microorganisms influence SCAP function but the effect of inactive bacteria and its components on SCAPs needs further investigation. LÄS MER

  2. 2. Development of quantitative PCR methods for diagnosis of bacterial vaginosis and vaginal yeast infection

    Master-uppsats, Institutionen för klinisk och experimentell medicin

    Författare :Kristina Eiderbrant; [2011]
    Nyckelord :Vaginitis; bacterial vaginosis; Candida; Lactobacillus; real-time PCR;

    Sammanfattning : Vaginitis is a vaginal infection which affects many women all over the world. The disorder is characterized by an infection of the vaginal area which can cause problems like abnormal vaginal discharge, itching and redness. The two most common causes of vaginitis are bacterial vaginosis and Candida vaginitis. LÄS MER

  3. 3. Odlingens betydelse för laktobacillers hälsoegenskaper i surdeg.

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Utbildningar i Helsingborg

    Författare :Elena Engberg; [2006]
    Nyckelord :fermentorodling; bakteriocin; Lactobacillus; starterkultur; surdeg; mjölksyrabakterier; optimering; Biotechnology; Bioteknik; Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : När man bakar ett surdegs bröd är det viktigt att hålla degens egenskaper konstanta så att de inte ändras från dag till dag. Detta går att underlätta genom att använda sig av en starterkultur. Beroende på vilken kultur man använder sig av får degen dess unika egenskaper. LÄS MER