Sökning: "Locally Produced Food"
Visar resultat 11 - 15 av 129 uppsatser innehållade orden Locally Produced Food.
11. Assessment of oyster mushroom production employing urban-based materials in Stockholm Stad
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : This thesis investigates the opportunities and challenges regarding urban oyster mushroomproduction (Pleurotus Ostreatus) employing urban-based materials in Stockholm Stad as agrowing medium. Additionally, the availability of the five most suitable substrates has beenfurther explored with the indicator’s availability in Stockholm Stad, and the Biologicalefficiency (BE%) for a suitable growing medium and the quantity of the substrates have beenmapped out. LÄS MER
12. Growing on the roof : But in what? Examing substrates/growing media for rooftop farming
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Urban Rooftop Agriculture (URTA) is a novel field within urban vegetable production, which can help create access to local food in a rapidly urbanizing world. For these systems to succeed, it is vital to implement a proper choice of substrate/growing medium (SGM). LÄS MER
13. Varför äta närproducerat? : En studie på Gotland om konsumtionen av gotländska livsmedelsprodukter
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : This study aims to gain a deeper understanding of what drives consumers to buy local food.We investigated this via a qualitative research method where interpretive semi-structuredinterviews were carried out with ten consumers who buy locally produced food. LÄS MER
14. Val av lokalproducerade frukter och grönsaker i säsong - en väg mot hållbar konsumtion?
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Båda nationellt och internationellt står säkerställning och arbete mot en hållbar konsumtion och produktion på agendan. Detta kan kopplas till alla de 17 globala hållbarhetsmålen som styr mot Agenda 2030, liksom flera av Sveriges miljömål. LÄS MER
15. Platsidentitet och mervärde på landsbygden : en fallstudie av tre gårdsbutiker i södra Sverige
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Sveriges lantbruk blir alltmer diversifierat, där en verksamhetsgren som blir allt vanligare är egenförädling av livsmedel. En av de vanligaste formerna att nå ut till konsumenter är genom att starta en egen gårdsbutik och bedriva gårdsförsäljning, då konsumenten i större utsträckning efterfrågar närproducerade livsmedel. LÄS MER