Sökning: "Locally Produced Food"

Visar resultat 11 - 15 av 129 uppsatser innehållade orden Locally Produced Food.

  1. 11. Assessment of oyster mushroom production employing urban-based materials in Stockholm Stad

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Mio Fagerström; [2023]
    Nyckelord :Industrial symbiosis; residual waste streams; Pleurotus ostreatus; Oyster mushroom cultivation; Circular economy; Industriell symbios; restavfallsströmmar; Pleurotus Ostreatus; Ostronskivlings odling; cirkulär ekonomi;

    Sammanfattning : This thesis investigates the opportunities and challenges regarding urban oyster mushroomproduction (Pleurotus Ostreatus) employing urban-based materials in Stockholm Stad as agrowing medium. Additionally, the availability of the five most suitable substrates has beenfurther explored with the indicator’s availability in Stockholm Stad, and the Biologicalefficiency (BE%) for a suitable growing medium and the quantity of the substrates have beenmapped out. LÄS MER

  2. 12. Growing on the roof : But in what? Examing substrates/growing media for rooftop farming

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Mikael Brocki; [2023]
    Nyckelord :urban rooftop agriculture; URTA; green roof; substrate; growing medium; organic matter; compost; vegetable; crop; yield; lettuce; tomato; pore; pore-size distribution;

    Sammanfattning : Urban Rooftop Agriculture (URTA) is a novel field within urban vegetable production, which can help create access to local food in a rapidly urbanizing world. For these systems to succeed, it is vital to implement a proper choice of substrate/growing medium (SGM). LÄS MER

  3. 13. Varför äta närproducerat? : En studie på Gotland om konsumtionen av gotländska livsmedelsprodukter

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Ella Wedood; Sema Wedood; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : This study aims to gain a deeper understanding of what drives consumers to buy local food.We investigated this via a qualitative research method where interpretive semi-structuredinterviews were carried out with ten consumers who buy locally produced food. LÄS MER

  4. 14. Val av lokalproducerade frukter och grönsaker i säsong - en väg mot hållbar konsumtion?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Safin Mahdi Khoshnaw; [2023]
    Nyckelord :frukt och grönsaker; lokalproducerat; säsong; hållbar konsumtion; hållbar produktion; miljö; klimat;

    Sammanfattning : Båda nationellt och internationellt står säkerställning och arbete mot en hållbar konsumtion och produktion på agendan. Detta kan kopplas till alla de 17 globala hållbarhetsmålen som styr mot Agenda 2030, liksom flera av Sveriges miljömål. LÄS MER

  5. 15. Platsidentitet och mervärde på landsbygden : en fallstudie av tre gårdsbutiker i södra Sverige

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Axeline Nilsson; [2023]
    Nyckelord :platsidentitet; mervärde; community; gårdsbutik; närproducerat;

    Sammanfattning : Sveriges lantbruk blir alltmer diversifierat, där en verksamhetsgren som blir allt vanligare är egenförädling av livsmedel. En av de vanligaste formerna att nå ut till konsumenter är genom att starta en egen gårdsbutik och bedriva gårdsförsäljning, då konsumenten i större utsträckning efterfrågar närproducerade livsmedel. LÄS MER