Sökning: "Locally Produced Food"
Visar resultat 21 - 25 av 129 uppsatser innehållade orden Locally Produced Food.
21. Saponiner i ärta : biosyntes av soyasaponiner och dess genetiska mekanismer i ärtväxter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Efterfrågan på proteinrika vegetabiliska livsmedel ökar och intresse finns från både konsument, politiker och industri att använda svenskodlade råvaror i större utsträckning. Ärta (Pisum sativum L. LÄS MER
22. Microbial ecosystem analysis of biochar-enriched soil in Kenya using microfluidic soil models
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Biomedicinsk teknikSammanfattning : Healthy soil is rich in diverse microbial life, and a healthy microbial ecosystem is crucial for any well-functioning agriculture. Soil microbes are essential for organic decomposition and nutrient recycling in the soil, which make nutrients available for agricultural crops. LÄS MER
23. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER
24. The Future of Organic Food in Swedish Retail
Master-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Human activity affects planetary systems that support living on Earth and the food systems is a large contributor to overstepping the planetary boundaries. Global and national sustainability aims include targets for organic food production, during the latest years many countries have grown their organic food market share. LÄS MER
25. Nötboskap i en geografiskt avgränsad distributionskedja : en kvalitativ fallstudie om lokalproducerat nötkött och dess mervärden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Coronapandemin har bidragit till att fler konsumenter fått ett större allmänt intresse kring lokalproducerade livsmedel. Det kan gynna den geografiska samhörigheten i form av en ökad sysselsättning och en levande landsbygd. Det kan också stimulera den lokala ekonomin, då produktionen och försäljning stannar i närområdet. LÄS MER