Sökning: "Maträtt"

Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade ordet Maträtt.

  1. 1. Nudging för att främja beteenden : En undersökning av Högskolerestauranger ABs klimatmärkning

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen; Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Malin Sjöberg; Saranya Silawiang; [2018]
    Nyckelord :nudging; konsumtionsbeteende; klimatmärkning; det automatiska systemet; det reflekterande systemet; interna stimuli; externa stimuli;

    Sammanfattning : Studien avser undersöka Högskolerestauranger AB:s projekt angående klimatmärkningen som infördes på deras menyer i Uppsala under hösten 2017. Den första delen av studien undersöker hur projektet startade, vad projektet innefattar samt Högskolerestauranger AB:s samarbete med Uppsala Kommun och CarbonCloud. LÄS MER

  2. 2. Rätt mat för patientens bästa - Mat på sjukhus – rätt maträtt till rätt patient

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för medicin

    Författare :Heléne Ambjörnson; [2017-02-02]
    Nyckelord :pleasure; comfort; survival; undernäring; E-kost; A-kost; albumin; CRP; malnutrition; E-diet; A-diet;

    Sammanfattning : SammanfattningKurs: MED730, Självständigt arbete i klinisk nutrition, 30 hpNivå: Avancerad nivåTermin/år: Ht/2016Handledare: Heléne Bertéus ForslundExaminator: Frode SlindeTitel:Rätt mat för patientens bästa - Mat på sjukhus – rätt maträtt tillrätt patientNyckelord:pleasure, comfort, survival, undernäring, E-kost, A-kost,albumin, CRPBakgrund: Undernäring på sjukhus förekommer frekvent och är associerat med flertaletnegativa konsekvenser. Studier visar att det är vanligt att patienter inte äter uppsjukhusmat. LÄS MER

  3. 3. En närmare inblick av upplägget på tallriken : En arbetad maträtt är mer för gästen än bara råvaror

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan; Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Therese Brage; Douglas Drugge; [2017]
    Nyckelord :Visual; Food; Plating; Creation; Artistic;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Påverkan av koldioxidavtrycksmärkning vid val av maträtt på restaurang

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC); KTH/Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC)

    Författare :Magnus Lundh Haaland; Oscar Ström; [2017]
    Nyckelord :Carbon Footprint; Sustainable HCI; Nudging; ;

    Sammanfattning : Livsmedelsverkets undersökningar visar att koldioxidutsläppen relaterade till livsmedelskonsumtion utgör ungefär 25 % av genomsnittssvenskens totala miljöpåverkan vilken gör den till viktig spelpjäs i att nå upp de framtida klimatmålen. För en hållbar miljöpåverkan beräknas det genomsnittliga utsläppet per person och år ligga på ett till två ton. LÄS MER

  5. 5. Information extraction from text recipes in a web format

    Master-uppsats, KTH/Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC)

    Författare :Johan Storby; [2016]
    Nyckelord :natural language processing; nlp; recipe; information extraction;

    Sammanfattning : Searching the Internet for recipes to find interesting ideas for meals to prepare is getting increasingly popular. It can however be difficult to find a recipe for a dish that can be prepared with the items someone has available at home. In this thesis a solution to a part of that problem will be presented. LÄS MER

BEVAKA DENNA SÖKNING

Få ett mail när det kommer in nya uppsatser på ämnet Maträtt.

Din email-adress: