Sökning: "POTS"
Visar resultat 1 - 5 av 78 uppsatser innehållade ordet POTS.
1. Blomkrukans stilhistoria - konstant och skiftande
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvårdSammanfattning : This work presents the different flowerpots that appear in our history, focused on antiquity, the late middle age/renaissance and the turn of the century 1900. Archeological finds of flowerpots from antiquity are centered around the Mediterainian sea. These flowerpots where fairly simple in design with the exeption of Minoan ornamental flowerpots. LÄS MER
2. Vikten av att förstå viktstigmatisering : En sociologisk undersökning om viktstigmatisering i samband med hem- och konsumentkunskapslektioner utifrån lärarnas uppfattning och kunskap
Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Institutionen för kultur och samhälleSammanfattning : The study is about how home and consumer teachers perceive weight stigmatization among students in lower secondary education when the physical development is ongoing and the students are affected by, among other things, each other, and ideals. In Sweden, the ideal of thinness is the norm. LÄS MER
3. Storleksstrukturerad konkurrens vid hummertinor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. Of Aquatic ResourcesSammanfattning : De flesta arter med ett kommersiellt värde i våra hav hotas idag av ett överfiske. Ett sätt att säkerställa målarternas överlevnad är genom en hållbar fiskeriförvaltning och populationsövervakning. LÄS MER
4. Utveckling av köksredskap : Omrörare som underlättar arbetet i köket
M1-uppsats, KTH/ProduktionsutvecklingSammanfattning : Detta examensarbete syftar till att ta fram ett produktförslag för att utveckla en batteridriven omrörare som saknas på marknaden. Målet med projektet var att skapa en självverkande omrörare som underlättar arbetet i köket genom att effektivisera och förenkla matlagningen när det kommer till omrörning av livsmedel i kastruller och liknande. LÄS MER
5. Nodulation and biomass development of yellow and blue lucerne under pH stress
Master-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Approximately 77% of global arable land use is devoted to forage cultivation, which is the basis for animal production and global food security. Therefore a sustainable and biologically diverse forage cultivation is needed. Feed for cattle needs to contain a good balance between fibre, energy and protein. LÄS MER