Sökning: "Restaurant revenue management"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden Restaurant revenue management.

  1. 1. Piren i Farstanäs

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Elis Butler; [2021]
    Nyckelord :Hotel; pier; public beach;

    Sammanfattning : Farstanäs Camping arrenderar en tomt i Södertälje, nordost om Järna, en anlagd strand med breda gräsmattor som skär in i mitten av ett naturreservat. Till och med sommaren 2021 har ägaren tillsammans med kommunen kommit till beslutet att campingen kvarstår, därefter är det osäkert och när jag kontaktar utvecklingssamordnaren för vidare information kommer svaret att det inte är bestämt. LÄS MER

  2. 2. Restaurangbranschens överlevnadsstrategier under Coronakrisen : En studie om krishantering inom restaurangbranschen i Norrbotten

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Författare :Amanda Renberg; Mikaela Norgren Wiklund; [2021]
    Nyckelord :Management Control Systems During Crisis; Interactive Control Systems; Diagnostic Control Systems; Covid-19; Ekonomistyrning under kris; interaktiva styrsystem; diagnostiska styrsystem; covid-19;

    Sammanfattning : En kris är vanligtvis förknippad med ett stort hot till företag och med en hög grad av osäkerhet. Varje krissituation är också unik vilket innebär att krishanteringen kommer att skilja sig åt beroende på den givna situationen. LÄS MER

  3. 3. Ledare utan plan : Uppgift- och relationsorienterat ledarskap inomrestaurangbranschen under coronapandemin.

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagande

    Författare :Dorian Pavlovic; John Nyberg Steinbrenner; [2021]
    Nyckelord :Relationship-oriented leadership; task-oriented leadership; restaurants managers; the managerial grid; crisis strategy.; Relationsorienterat ledarskap; uppgiftsorienterat ledarskap; restaurangchefer; managerial grid; krishantering.;

    Sammanfattning : Studien handlar om att skapa förståelse kring huruvida restaurangchefer är i högre grad uppgifts- eller relationsorienterade i sitt ledarskap samt hur de hanterat corona pandemin. Studien har tagit utgångspunkt i insamling av empirisk data, för att vidare analysera materialet med hjälp av den teoretiska referensramen. LÄS MER

  4. 4. Dynamic Menu Management Utilizing the Relationship Between Preparation Time and Monetary Revenue : A Simulation Approach to the Food and Beverage Industry

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Datavetenskap

    Författare :Adam Sawert; [2020]
    Nyckelord :Simulator; Data Analysis; Products Categorization; Queue Theory; Restaurant Revenue Management; Food and Beverage; Digital Ordering;

    Sammanfattning : Queue buildup is a problem that every fast food restaurant would like to reduce, as its effect on customer satisfaction and restaurant revenue is obviously negative. This thesis looks at how a dynamic menu management system would affect fast food restaurants, specifically how the promotion of fast products, in certain situations, would affect total revenue and queue lengths. LÄS MER

  5. 5. Att arbeta med hög servicekvalitet inom säsongsproblematik

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Avdelningen för kvalitetsutveckling

    Författare :Kim Princis; [2017]
    Nyckelord :communication; Herzberg’s theory; hospitality; seasonality; service quality; bar och restaurang; herzberg’s theory; kommunikation; servicekvalitet; säsongsarbete;

    Sammanfattning : The research has studied a middle-sized organisation running hospitality services in a Nordic winterseason town. The purpose has been to study how high quality of service can be attained within seasonality problematics. LÄS MER