Sökning: "Skolkök"

Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade ordet Skolkök.

  1. 1. How to reduce food waste in public catering units? : a case study at twelve school canteens in Sala municipality, Sweden

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Malou Tromp; [2021]
    Nyckelord :food waste; food waste reduction; sustainable development; ; public catering units; interventions; SDGs;

    Sammanfattning : In developed countries, food is to a significant extend wasted at the consumption stage, meaning that it is discarded even if it is still suitable for human consumption. The further along the supply chain food is wasted, the more resources are lost and the higher the environmental impact is. LÄS MER

  2. 2. Livsmedelshygien i skolkök

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Richard Frank; [2021]
    Nyckelord :livsmedelssäkerhet; livsmedelshygien; utbildning; skolmåltider; undersökning; hygienkunskap; livsmedelsteknik; Science General;

    Sammanfattning : Bakgrund Detta arbete genomfördes i Malmö stads grund- och gymnasieskola och undersökte kunskapsnivån inom livsmedelshygien hos kockar och restaurangbiträden i Malmö Stads grund- och gymnasieskolor. Serviceförvaltningen i Malmö önskade att hygienkunskaperna hos restaurangbiträden inom Malmö skolrestauranger också skulle undersökas, men på grund av att svarsfrekvensen hos restaurangbiträden var för låg, analyseras och utvärderas endast kockarnas svarsalternativ. LÄS MER

  3. 3. Sammanlagringskoefficient : Effektundersökning av skolkök i Uppsala

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för materialvetenskap

    Författare :Alexander Söderlund; Oscar Magnér; Oscar Jacobson; [2021]
    Nyckelord :Sammanlagringskoefficient; Skolkök; effekttoppar; effektbrist; STUNS;

    Sammanfattning : Detta projekt undersöker sammanlagringskoefficienten av effektanvändning i skolkök på två fastigheter i Uppsala kommun. Utifrån högupplöst data av förbrukningsmönster det senaste året samt diverse information om kökens kapacitet och utrustning kunde sammanlagringen uppskattas. LÄS MER

  4. 4. Hållbara åtgärder för minskat matsvinn i svenska skolkök

    Magister-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Blom Sara; Hansen Sara; [2020]
    Nyckelord :commitment; culture; food waste; food services; leadership; norms; school lunch; schools; social sustainability; sustainability; engagemang; hållbarhet; kultur; ledarskap; matavfall; matservice; matsvinn; normer; skollunch; skolor; social hållbarhet;

    Sammanfattning : En tredjedel av all mat som produceras för människor når aldrig en mänsklig mage. Sveriges kommuner beskrivs i regeringens handlingsplan för Agenda 2030 som en mycket viktig del i omställningen för ett hållbart samhälle och den offentliga måltiden benämns vara en angelägen del i det arbetet. LÄS MER

  5. 5. Språkpraktik En snabbare väg till svenskan?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet

    Författare :Annette Skoglund; [2019-01-23]
    Nyckelord :språkpraktik; undervisning i svenska för invandrare sfi ; vardagssvenska; språkinlärning;

    Sammanfattning : Syfte Denna studie har som syfte att undersöka några studerandes uppfattningar om sin språkpraktik i kombination med undervisning i svenska för invandrare (sfi). Frågeställningarna gäller om de studerande har upplevt att språkkunskaperna förbättrats efter språkpraktiken, och i så fall hur, om språket på undervisning i svenska för invandrare skiljer sig jämfört med språket på praktikplatsen, samt hur en bra språkinlärning kan utformas där språkpraktik integreras med undervisning i svenska för invandrare. LÄS MER