Sökning: "Tenebrio molitor"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden Tenebrio molitor.
1. Mechanistic Model Development for a Multi-Enzyme Protein Hydrolysis Process
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : New food products are constantly put on the market. Today the focus often lies in creating nutritional and sustainable products to reduce the environmental impact of the product in question. One example of this is the approval of the yellow mealworm, Tenebrio Molitor, as a novel food in the European union. LÄS MER
2. Effect of different food by-products on Tenebrio molitor growth and development in an industrial environment
Master-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Due to an increasing need for high-quality protein around the world, eyes are turning towards alternative methods of farming, such as insect farms. As insects can eat what humans cannot, e.g. food by-products, they can be a part of sustainable food systems. LÄS MER
3. Insekter till middag! : är Sverige redo för en ny matkultur?
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Är Sverige redo för en ny era i sin matkultur? Vi har gjort det förut och vi kan göra det igen! Entomofagi! Äta insekter? Svensk matkultur har ändrats mycket genom tiden och förändras fortfarande, kommer insekter kunna bli ett populärt alternativ på marknaden tro? Förr åt vi varken pasta, pizza, falafel eller sushi. Det har vi delvis medlemskapet i EU att tacka för, då det medförde bland annat frihandelsavtal inom EU. LÄS MER
4. Isterband av Mjölmask
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : It is now allowed to sell mealworm (Tenebrio molitor) for food consumption, and it will probably play a major role in the search for future protein sources. The climate footprint of the mealworm is considerably smaller than for traditional livestock and is therefore of interest. LÄS MER
5. Lipidoxidation i torkad mjölmask. I rostad mjölmask och i mjölmask med tillsatt antioxidant
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : För livsmedelsproducenter som riktar in sig på att använda insekter som alternativ proteinkälla och som ingrediens finns det kvalitativa problem som behöver lösas. Att använda insekter som alternativ proteinkälla är att spara på naturresurser eftersom 1 kilo insektsprotein kräver cirka 1,7 kilo föda (FAO 2013). LÄS MER