Sökning: "aflatoxiner"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet aflatoxiner.

  1. 1. Attitudes to feed fermentation for aflatoxin management in maize in Kenya : investigating aflatoxin reduction by yeast-fermentation

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Everlyne Hayo; [2018]
    Nyckelord :feed safety; food safety; dairy production; aflatoxin; contamination; maize; fermentation; yeast; Kasarani; Kisumu;

    Sammanfattning : Aflatoxins are toxins produced by certain strains of fungi belonging to the species Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus during infection in the field, post-har-vest, storage and processing. Aflatoxins are found especially in maize and also carry over into milk when contaminated feeds are fed to dairy cows. LÄS MER

  2. 2. Mykotoxiner i hästfoder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Åsa Andersson; [2016]
    Nyckelord :aflatoxiner; fusarium; häst; mykotoxikos; mögel; penicillium; sekundära metaboliter; svamp;

    Sammanfattning : Mykotoxiner är giftiga sekundära metaboliter producerade av mögelsvampar. Mögelsvampar uppträder på grödor världen över, och de mest frekvent förekommande släkten som producerar toxiner är Aspergillus spp., Penicillium spp. och Fusarium spp. LÄS MER

  3. 3. Förekomsten av aflatoxin B1 och ochratoxin A i kött och mjölk från livsmedelsproducerande djur samt dess påverkan på livsmedelssäkerheten

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Maja Möller; [2016]
    Nyckelord :mögelsvamp; ackumulering; mykotoxin; toxikos; aflatoxikos; OTA; AF; AFB1; livsmedelssäkerhet; fodersäkerhet; kontamination; mould; transfer; mycotoxin; toxicosis; aflatoxicosis; food safety; feed safety; contamination;

    Sammanfattning : Mykotoxiner är sekundära metaboliter som produceras av mögelsvampar. De mykotoxiner som anses farliga för människor och djur samt har potential att övergå i animalier via metabolisering av foder, är AFB1 (aflatoxin B1) och OTA (ochratoxin A). Dessa produceras av mögelsvampar som livnär sig på lagrade spannmål. LÄS MER

  4. 4. Mykotoxiner i spannmål : hur påverkar dessa mjölkkors hälsa och mjölkens kvalité?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Felicia Asp Tauni; [2014]
    Nyckelord :mykotoxiner; mjölkkor; ; hälsa; aflatoxiner; zearalenon; deoxynivalenol; mycotoxins; dairy cows; health; aflatoxins; zearalenone;

    Sammanfattning : Mykotoxiner är sekundära metaboliter från mögelsvampar som ger toxiska effekter hos djur och människa. Mögelsvampar kan infektera spannmål både på fält och under lagring och kan då producera mykotoxiner vilket innebär att dessa toxiner kan förekomma i fodret till kor. LÄS MER

  5. 5. Kartläggning av mykologiska risker med torkade fikon

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Linda Steiner; [2010]
    Nyckelord :Torkade fikon; Mögel; Aflatoxiner; Ochratoxin A; Offentlig kontroll;

    Sammanfattning : Detta examensarbete innehåller dels en fördjupad sammanställning av den kunskap som finns vad gäller odling, produktion, mykologiska risker och kontroll av torkade fikon, dels resultaten från en kartläggning av mögel och mykotoxiner i 17 fikonprov som inhandlades från butiker i Stockholm-Uppsalaregionen under oktober till december 2009. Examensarbetet genomfördes som en del av en större mykologisk kartläggning av torkad frukt på Livsmedelsverket. LÄS MER