Sökning: "bakegenskaper"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet bakegenskaper.

  1. 1. Hur påverkas bakegenskaper, smak, utseende och textur på glutenfritt bröd vid tillsats av broccolipulver?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jenny Sander; Karina Nilsson; [2019]
    Nyckelord :Broccolipulver; glutenfritt bröd; bakegenskaper; glutenfri; celiaki; konventionell jäsning; surdegsjäsning; surdegskultur; livsmedelsteknik; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Produktionssvinnet för livsmedel i Sverige är cirka 300,000 ton per år. Då befolkningen ökar behöver jordens resurser användas mer effektivt. Broccoli odlas framförallt i södra Sverige och det lämnas kvar så mycket som två tredjedelar på fälten. LÄS MER

  2. 2. Går det att odla ekologiskt vårvete för hantverksmässig bakning i Jämtlands län?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Författare :Amanda Halvarsson; [2018]
    Nyckelord :vårvete; lantvetesorter; bakegenskaper; vetets historik; vetets genetik; Triticum; odlingsåtgärder; väderdata; falltal; glutenhalt; kvalitetsegenskaper;

    Sammanfattning : Intresset för hantverksmässig bakning med vete ökar. Utifrån detta kommer denna studie att belysa kedjan från ”jord till bord” genom odlingsförsök, intervjuundersökning samt bakning på mjöl från försökssorterna som bedöms av en smakpanel. Sortförsöket med vårvete (Triticum Aestivum L. LÄS MER

  3. 3. Analys av rågdeg och rågbröd med olika tillsatser

    Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Elin Jönsson; [2012]
    Nyckelord :rågdeg; viskositet; falltal; syraenhet; pH-värde; rågbröd; bakegenskaper;

    Sammanfattning : Syftet med examensarbetet har varit att analysera hur två surdegar, ett surdegspulver, citronsyra, mjölksyra, ättiksyra, amylas, xylanas, kornmaltmjöl, vetemaltmjöl respektive kalciumkarbonat påverkade deg och bröd gjorda på Nord Mills finmalda rågmjöl. Arbetet belyser följaktligen hur rågdegens egenskaper påverkas av de olika tillsatserna och vilken mängd av tillsatserna som ger eftersträvansvärt brödinkråm. LÄS MER