Sökning: "bakning"

Visar resultat 1 - 5 av 41 uppsatser innehållade ordet bakning.

  1. 1. Måltidsskapandets utmaningar och framgångsfaktorer inom äldreomsorgen En jämförande studie inom en privat och en offentlig verksamhet med fokus på chefers måltidserfarenheter, menyspråk och estetisk gestaltning

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Louise Ehrenberger; Sandra Kouva; Berkan Köylü; [2022-11-29]
    Nyckelord :Estetisk gestaltning; menyspråk; måltider inom äldreomsorgen;

    Sammanfattning : Studien handlar om måltidsskapandet inom äldreomsorgen. Syftet med studien är att jämföra måltidsskapandet i äldreomsorgen inom en privat och en offentlig verksamhet. Metoden består av en kombination av kvalitativ innehållsanalys och dokumentanalyser. Materialet omfattar semi-strukturerade intervjuer, menyanalyser och fotoanalyser. LÄS MER

  2. 2. ”Slå ett slag för bakningen” : En intervjustudie om kvinnors receptanvändning

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Alex Löfstedt; Zandra Zettergren; [2022]
    Nyckelord :Baking as practice; Baking recipes; Use of recipe; Recipe stories; Bakning som praktik; Bakrecept; Receptanvändning; Receptberättelser.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Effektivisering och säkerhetsoptimering av produktion och robotcell

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för ingenjörsvetenskap

    Författare :Karolin Pasciak; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Jackon AB i Skövde tillverkar cellplast och är en av Europas ledande producenter av isolering. Tillverkningsprocessen påminner om bakning. Råmaterial hanteras, expanderas och formas för att sedan skäras upp med hjälp av glödtråd och paketeras. Innan paketering utföras kvalitetskontroller genom provtagning av färdiga skivor. LÄS MER

  4. 4. SPELAR DET NÅGON ROLL HUR RECEPTET ÄR UTFORMAT I HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAPSUNDERVISNINGEN? : En kvalitativ intervjustudie hur elever i årskurs nio resonerar kring olika typer av recept i hem- och konsumentkunskapsundervisningen.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Yvonne Johansson; Helene Svanström; [2022]
    Nyckelord :Recept; Hem- och konsumentkunskap;

    Sammanfattning : Abstract Background Home economics is a compulsory subject in compulsory school Recipes areused in the teatching of Home economics and based on its syllabus, students makecomparisons and calculations of quantities when cooking and baking and create their ownrecipes. Previous research has shown that students need to have factual knowledge and familiarity in their subject language, but also mathematical prior knowledge to be able touse recepies practically and theoretically. LÄS MER

  5. 5. Characterization of phases in Argon Oxygen Decarburization slag

    Kandidat-uppsats, KTH/Materialvetenskap

    Författare :Emil Rosqvist; Theodore Vassi; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Slag is an important part of steelmaking with the AOD (Argon Oxygen Decarburization) process. In this work the focus was on developing a methodology for characterizing phases in slagsamples obtained after decarburization, reduction and desulphurization. LÄS MER