Sökning: "bakterietillväxt"

Visar resultat 1 - 5 av 38 uppsatser innehållade ordet bakterietillväxt.

  1. 1. A new generation ofsmart food packaging : A combination of releasing anti-microbial and generation carbon dioxide inmeat packaging

    Master-uppsats, Karlstads universitet

    Författare :samar salahieh; [2023]
    Nyckelord :adsorption isotherms; desorption kinetics; benzoic acid; thymol; modified calcium carbonate; silica gel; carbon dioxide; food pad.; adsorptionsisotermer; desorptionskinetiken; bensoesyra; tymol; modifierat kalciumkarbonat; kisel gel; koldioxid; food pad.;

    Sammanfattning : Abstract Food sustainability depends significantly on packaging since it helps maintainfood safe and fresh throughout its shelf life, resulting in the least amount ofwaste and the least negative environmental impact. The main objective of thisstudy is to determine the adsorbed and released amount of antimicrobial agents(benzoic acid and thymol) on modified calcium carbonate (MCC) by investigating adsorption isotherm at 25°C and desorption kinetics at both 22°C and5°C of anti-microbial to identify potential solutions to enhance the long-termsustainability of fresh products such as meat. LÄS MER

  2. 2. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Almohannad Alahmad; [2022]
    Nyckelord :Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Sammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER

  3. 3. Effekt av olika antimikrobiella medel på tillväxt av bakterier

    M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Zhino Muhammed; [2022]
    Nyckelord :Antimicrobials Fermasure and Vitahop and bacterial growth; residues from ethanol production for animal feed; contamination.; Antimikrobiella medel Fermasure och Vitahop och bakterietillväxt; rester från etanolproduktionen till djurfoder; kontaminering.;

    Sammanfattning : Syftet med projektet var att studera effekten av olika antimikrobiella produkter på bakterietillväxt. Resultatet visade att Micrococcus luteus inte hade någon aktivitet i det 10% tunndrank-baserade LB-mediet (specifikt odlingsmedium för bakterien där tunndrank, en biprodukt från etanolindustri, har legat vid 10% koncentration) som användes under experimentet, medan antimikrobiellen Fermasure i höga koncentrationer nämligen 1600 ppm var effektivt mot bakterien Enterococcus faecium. LÄS MER

  4. 4. Produktion av polyhydroxialkanoater (PHA) med Bacillus megaterium

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Shahdokht Arab Goueini; [2021]
    Nyckelord :Bacillus megaterium; biopolymerer; polyhydroxialkanoater; polyhydroxibutyrat;

    Sammanfattning : Plastproduktionen och användningen av plast ökar varje år i hela världen och detta är ett av världens största problem. Plaster är ett svårnedbrytbart ämne och processen kan ta hundratals år. Detta leder i sin tur till att plastackumuleringen orsakar skadlig påverkan på klimat, miljö och människor. LÄS MER

  5. 5. Effekten av substansen propylenglykol på stafylokocker från human hud

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Institutionen för biomedicinsk vetenskap (BMV)

    Författare :Alexandra Uppström; [2021]
    Nyckelord :Broth dilution; human microbiome; MBC; MIC; propylene glycol; skin; staphylococcus; Buljongspädningsmetoden; hud; MBC; MIC; normalflora; propylenglykol; stafylokocker;

    Sammanfattning : Hudens normalflora består av lågpatogena bakterier där stafylokockerna är de vanligaste förekommande bakterierna. Studier visar att antimikrobiella medel kan förändra hudbakteriepopulationer och att dessa förändringar kan leda till kritiska konsekvenser för hudens försvar. LÄS MER