Sökning: "charkuteriprodukter"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet charkuteriprodukter.

  1. 1. Hållbar köttkonsumtion

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Moa Persson; [2018-08-10]
    Nyckelord :maskulinitet; hållbar köttkonsumtion; vegetariskt; genus;

    Sammanfattning : I dagens samhälle äter vi för mycket rött kött och charkuteriprodukter för att det ska vara hållbart, både för hälsa och miljö. Konsumtionen är högre än de generella riktlinjerna i Sverige, trots detta är det många som inte vill ändra sina matvanor. LÄS MER

  2. 2. Hur överensstämmer patienters kosthållning med Nordiska Näringsrekommendationer efter akut koronal händelse : en kvantitativ enkätstudie

    Magister-uppsats, Sophiahemmet Högskola

    Författare :Rebekka Holmgaard; Sabina Svärd; [2018]
    Nyckelord :Diet; Nutrition Policy; Acute Coronary Syndrome; Secondary prevention; Cross-Sectional Studies; Kost; Näringsrekommendationer; Akut koronarsyndrom; Sekundärprevention; Tvärsnittsstudier;

    Sammanfattning : En hälsosam kosthållning minskar risken för kardiovaskulär sjukdom och bidrar till en minskad risk för akut koronart syndrom. De nordiska näringsrekommendationerna innehåller riktlinjer för att förebygga kardiovaskulär sjukdom, och dessa har vidare kvantifierats av Livsmedelsverket. LÄS MER

  3. 3. Konsumentbaserat varumärkeskapital : En analys av varumärket Värmlandschark

    Kandidat-uppsats, Avdelningen för företagsekonomi

    Författare :Erik Pettersson; Anders Reje; [2012]
    Nyckelord :Konsumentbaserat varumärkeskapital; Värmlandschark; varumärkesanalys; charkuteriprodukter;

    Sammanfattning : Många faktorer spelar in och påverkar köpbeslut som konsumenter gör i butik. Att sedan konkurrensen har ökat i dagligvaruhandeln har gjort att det finns ett bredare utbud och att varumärken på livsmedel spelar större och större roll. Varumärket Värmlandschark är ett relativt nytt varumärke som kommer att analyseras i denna uppsats. LÄS MER

  4. 4. Kartläggning av användningen av slaktblod i Sverige

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Hanna Nykänen; [2012]
    Nyckelord :slaktbiprodukter; slaktblod; blodpudding;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete var att genom litteraturstudier kartlägga använd-ningen av slaktblod i Sverige. Då dagens debatt angående kött-konsumtionens miljöpåverkan inte tar upp tillvaratagandet av slaktbi-produkter var även detta en intressant aspekt att titta närmare på. LÄS MER

  5. 5. Robertsons Charkuteri : Om konsumenters köpbeslut av charkuteriprodukter påverkas av tillskriven varumärkesimage

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Handelshögskolan vid Örebro Universitet

    Författare :Cecilia Sternö; Emilia Swanström Forsberg; Ann-Sofi Magnusson; [2012]
    Nyckelord :brand awareness; purchase decision; consumer behavior; brand image; varumärkesmedvetenhet; köpbeslut; konsumentbeteende; varumärkesimage;

    Sammanfattning : I dagens samhälle ökar varumärken i betydelse vilket innebär ett ökat behov för företag att ha kunskap om vilken image konsumenter tillskriver deras varumärke. Varumärkesmedvetenhet och köpbeslut är teoretiska områden inom konsumentbeteende som tidigare studerats utförligt. LÄS MER