Sökning: "charolais kor"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden charolais kor.
1. Grovfoder till lågdräktiga dikor med speciellt fokus på fiber och protein
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Till följd av ökande efterfrågan på betande nötkreatur och nötkött från nötkreatur uppfödda i Sverige har dikalvsproduktionen i Sverige ökat. För att möta behovet behöver produktionen öka ytterligare, vilket kräver en bättre ekonomisk lönsamhet för lantbrukare som håller dikor. LÄS MER
2. Hornlöshet hos kött- och mjölkkor: nedärvning och samband med andra egenskaper
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : I denna litteraturstudie sammanfattas information angående hornlöshet hos kött- och mjölkkor. Syftet omfattar att undersöka hur fenotypen nedärvs, om det finns skillnader mellan raser samt att redovisa samband med andra egenskaper. Kor med horn kan orsaka skador på såväl djur som människor och korna blir därför svårare att hantera. LÄS MER
3. Optimal användning av köttrassemin i svenska mjölkkobesättningar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Inom den svenska mjölkbranschen är användandet av köttrassemin i mjölkkobesättningar ett hett diskussionsämne för tillfället. Mjölkpriset är lågt och det sänker priset på dräktiga kvigor. LÄS MER
4. Kreatininutsöndring och kväveutnyttjande hos dikor som ges olika typer av grovfoder
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Djurproduktionen står idag för en stor andel av Sveriges utsläpp av växthusgaser. Det är viktigt att minska dessa utsläpp och ett sätt är att öka kornas kväveeffektivitet, det vill säga att en större andel av kvävet i fodret används av djuret till produktion i stället för att utsöndras i träck och urin. LÄS MER
5. Nötköttsproduktion i Västerbotten
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenSammanfattning : Beef production in Sweden has traditionally been about rearing of dairy calves to slaughter. With reduced number of dairy cows and accordingly less dairy calves for slaughter, there has been a need for new forms of beef production in Sweden. LÄS MER