Sökning: "cider"
Visar resultat 1 - 5 av 38 uppsatser innehållade ordet cider.
1. Balanserad hållbarhetsredovisning : En studie om hur skogsindustrier balanserar positiv och negativ hållbarhetsinformation
Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)Sammanfattning : Denna studie undersöker hur nordiska skogsindustrier för verksamhetsåret 2021 redovisar hållbarhetsinformation i enlighet med Global Reporting Initiative (GRI) Standards. Skogsindustrins hållbarhetsarbete och hållbarhetsredovisningar är högaktuellt och genomgår en stor förändring, där GRI kan vara ett hjälpande verktyg för harmonisering. LÄS MER
2. Exploring Diffuse Supernova Neutrino Background in Hyper-Kamiokande
Master-uppsats, KTH/FysikSammanfattning : This thesis studies the Diffuse Supernova Neutrino Background (DSNB) that is expected to be detected in the future neutrino detector Hyper-Hamiokande. DSNB refers to the flux which is made up of neutrinos from all past core-collapsing supernova explosions. LÄS MER
3. Extrahera tungmetaller ur rötrest med naturligt anskaffade ämnen
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhetSammanfattning : As the demand for biogas increases, so does the amount of digestate produced. Digestate contains large amounts of nutrients and has been introduced in agriculture as an alternative plant nutrient. LÄS MER
4. Punktskatt på sötade drycker i Sverige : En kostnads-nyttoanalys
Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)Sammanfattning : Unhealthy eating habits are one of the main causes of deteriorating health and premature death among Sweden’s population. Foods containing added sugars are common today and they rarely contain the nutrients that are essential for our bodies to stay healthy. Overconsuming sugar can lead to several diseases, including obesity and caries. LÄS MER
5. Industriäppelproduktion : nya metoder för att effektivisera svensk odling
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : I det här arbetet beskrivs en ny typ av odlingssystem för svenska äppelodlare. Som det ser ut idag förlitar sig förädlingsindustrin på tillgång till handplockad konsumtionsfrukt som inte lämpar sig för direktkonsumtion. LÄS MER