Sökning: "crisp bread"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden crisp bread.

  1. 1. Möjligheten att utnyttja de unika hälsoegenskaperna i korn

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Christoffer Perldal; [2018]
    Nyckelord :barley; cereals; health; nutrition; innovation; dietary fibre; food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Barley naturally contains high amounts of dietary fibre, however it is not widely used in health promoting purposes. Barley is traditionally used for malting in beer and whisky and it is often overlooked as a candidate for other applications. In this study five barley varieties are evaluated from a technical and a nutritional point of view. LÄS MER

  2. 2. Evaluation of acute appetite effects of crisp bread of rye : results from two cross-over studies

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Tina Forsberg; [2015]
    Nyckelord :rye; appetite; VAS; crisp bread; dietary fibre; whole grain;

    Sammanfattning : Fibre rich rye products have been shown to have superior effects on appetite compared to white wheat bread through mediation of prolonged feelings of fullness, less hunger and less desire to eat. Moreover, consumption of rye products compared to white wheat bread has resulted in lower energy intake after a subsequent meal. LÄS MER

  3. 3. Energieffektivisering av kvalmgasåtervinning vid Barilla i Filipstad : Energikartläggning och åtgärdsförslag för en lägre energiförbrukning på Västra fabriken

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Oscar Arlestrand; [2015]
    Nyckelord :kvalmgas; simulering; värmeåtervinning;

    Sammanfattning : EU har som mål att år 2020 ha en 20 % lägre energiförbrukning jämfört med den prognostiserade användningen år 2020 (EU-upplysningen 2014). Ett företag som strävar efter att reducera sin energiförbrukning är Barilla i Filipstad som bedriver en bageriindustri där Wasa knäckebröd tillverkas. LÄS MER

  4. 4. Akrylamid : skillnader i upptag, metabolism och utsöndring mellan gnagare och människa

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Daniel Petersen; [2010]
    Nyckelord :akrylamid; glycidamid ; absorption; metabolism ; utsöndring ; urinmetaboliter;

    Sammanfattning : Acrylamide (AM) is a commonly used monomer in the manufacture of polyacrylamide. In addition, AM has been found in heated foods that are rich in starch. The main dietary sources in Sweden tend to be crisps, French fries, fried potatoes, crisp bread, cookies and coffee. LÄS MER