Sökning: "cultural eutrophication"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden cultural eutrophication.
1. SLUTET : ÖPPET
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : This project studies a strategy for sustainable place-led development where the availability and activation of a cultural and ecological important location is used as a method to enable a development in concurrence with nature. Social and cultural values are also protected and amplified in the project that proposes a mussel farm which serves as a water purifier of Landfjärden, one of many bays in the Baltic Sea that suffers from eutrophication. LÄS MER
2. Functions of Wetlands in Sweden : a literature review
Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för naturgeografiSammanfattning : The lack of cultural and economic recognition of the significance of wetlands arguably led to theirdevastating and rapid loss compared to other ecosystems. To reverse this trend and establish a reasonablevaluation of wetlands, the foundations of socio-ecological concepts were laid in late 20th century thatsuggested the acknowledgement of the functions, values, and services of ecosystems. LÄS MER
3. För- och nackdelar med köttkonsumtion : en sammanställning av de möjliga konsekvenserna med kött i människans diet, ur ett västerländskt perspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Att livsmedel tar upp en stor del av människans liv är grundläggande och förståelsen för att det även har så stor betydelse på vår hälsa, miljö och klimatet, är en förutsättning för att framtida generationer ska kunna leva utan hunger och fattigdom. Köttkonsumtionen i västvärlden bygger framförallt på rekommendationer som tagits fram av världshälsoorganisationen samt respektive lands motsvarighet till Livsmedelsverket. LÄS MER
4. Kan alléodling i jordbrukslandskapet bidra till att uppnå de svenska miljömålen?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Miljöproblemen vi som samhälle står inför berör oss alla då maten vi äter påverkas av miljön den produceras i. Likaså påverkas både odlingsmiljön och den omgivande miljön av hur vi odlar maten. Detta arbete syftar till att undersöka ifall alléodling kan bidra till att de svenska miljömålen uppnås och fokuserar på fyra av målen. LÄS MER
5. Det sista filtret - Gäddfabriken i Kovik : en våtmark för ett friskare Östersjön med förutsättningar för lärande och utforskande
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Det här arbetet syftar till att skapa en förbättrande insats för Östersjöns miljö. Genom att begränsa näringsutsläppen till Östersjön och skapa lekmiljöer för kustlevande rovfisk och tillgängliggöra platsen för rekreativa ändamål skapas en dynamisk plats med hög biologisk funktionalitet och höga upplevelsevärden för människan. LÄS MER