Sökning: "dessert"
Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade ordet dessert.
1. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER
2. Från djurriket till det nya gröna : En produktutveckling av växtbaserad och allergivänlig chokladmousse
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
3. Kan röda alger ersätta gelatin och ägg i vit chokladmousse? : En jämförande studie om vegetabiliska och animaliska konsistensgivare
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
4. Citronkräm för alla : En studie om veganska stabiliseringsmedel
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
5. Elbil utan elnät - Utnyttjandet av omgivning och klimat för etablering av elbil
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för teknikvetenskap (SCI)Sammanfattning : Några av de mest ogästvänliga och otillgängliga platser på jorden kan anses olämpliga för dagens elfordon då räckviddsångest är en verklighet i länder med ett välutvecklat elnät exempelvis Sverige. Bland dessa ogästvänliga platser tillhör bland annat de afrikanska ökenområdena, den Australienska outbacken samt den sibiriska tundran. LÄS MER