Sökning: "e-nummer"

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade ordet e-nummer.

  1. 1. Mat från naturen eller laboratorium : färgämnen från naturligt odlade trädgårdsprodukter och deras syntetiskt framställda motsvarigheter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Linnea Kantis; [2020]
    Nyckelord :färgämnen; livsmedelstillsats; e-nummer; odling; trädgårdsgrödor; karotenoid; klorofyll; antocyan; betanin; azofärg;

    Sammanfattning : Livsmedelstillsatser har använts i mat under lång tid och är vanliga i den mat vi konsumerar än idag. Det finns ett gediget regelverk kring livsmedelstillsatser och en livsmedelstillsats får inte användas utan att bli godkänd och klassad som säker av Efsa, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet. LÄS MER

  2. 2. Kunskaper om och attityder till E-nummer : En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Selin Sungur; [2020]
    Nyckelord :E-numbers; food additives; E-nummer; livsmedelstillsatser;

    Sammanfattning : Bakgrund E-nummer, som är tillsatser i många olika livsmedel och produkter, har sedan länge funnits i Europa. Vid 1960-talet introducerades ett E-klassificeringssystem för att skydda konsumenterna mot möjliga livsmedelsrelaterade risker. LÄS MER

  3. 3. Mat från naturen eller laboratorium : färgämnen från naturligt odlade trädgårdsprodukter och deras syntetiskt framställda motsvarigheter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Linnea Kantis; [2020]
    Nyckelord :färgämnen; livsmedelstillsats; E-nummer; odling; trädgårdsgrödor; karotenoid; klorofyll; antocyan; betanin; azofärg;

    Sammanfattning : Livsmedelstillsatser har använts i mat under lång tid och är vanliga i den mat vi konsumerar än idag. Det finns ett gediget regelverk kring livsmedelstillsatser och en livsmedelstillsats får inte användas utan att bli godkänd och klassad som säker av Efsa, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet. LÄS MER

  4. 4. SYNEN PÅ E-NUMMER I LIVSMEDEL : En enkätstudie om olika gruppers kunskaper om och attityder till E-nummer

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Minna Henningsson Lindberg; [2020]
    Nyckelord :E-nummer; tillsatser; attityder; enkätstudie;

    Sammanfattning : Bakgrund E-nummer är tillsatser i livsmedel och systemet att märka livsmedelstillsatser med ett E-nummer introducerades under 1960-talet. Tidigare studier har visat att det finns en oro hos konsumenter kring E-nummer i livsmedel samt att en mer negativ attityd är överrepresenterade inom vissa grupper. LÄS MER

  5. 5. AHP applicerat på fastighetsköp i Spanien : En tillämpning av Analytical Hierarchy Process och en överblick av spanska regler kring fastighetsköp som EU-medborgare

    Kandidat-uppsats, KTH/Fastigheter och byggande

    Författare :Evelina Krantz; [2017]
    Nyckelord :AHP; Valencia; Spain; Property; Economy; Finance; Investment; AHP; Valencia; Spanien; Fastighet; Ekonomi; Finans; Investering;

    Sammanfattning : Den spanska fastighetsmarknaden är på uppgång då fastighetspriserna ökar igen efter den globala finanskrisen 2008. Den här uppsatsen syftar både till att lösa ett fabricerat investeringsproblem med hjälp av AHP, Analytical Hierarchy Process, och till att undersöka hur processen av ett fastighetsköp som EU-medborgare kan se ut gällande lagar och regler. LÄS MER