Sökning: "ecological food consumption"

Visar resultat 1 - 5 av 67 uppsatser innehållade orden ecological food consumption.

  1. 1. Shifting focus from yields to food supply : an evaluation of the ‘number of people fed per hectare’ indicator at farm and national level

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ida Ekqvist; [2024]
    Nyckelord :Land use efficiency; Sustainability indicators; Agricultural productivity; Food production;

    Sammanfattning : The challenge of feeding a growing global population while reducing the pressure on climate and ecosystems has gained much attention in research over the last decades. A crucial yet often overlooked aspect in research addressing this complex challenge is the efficiency of food production in meeting nutritional needs within the constraints of global cropland resources. LÄS MER

  2. 2. Biogas production with Sargassum algae in Grenada : Optimization of process and market analysis

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Wed Al-Lami; Sofia Herjevik; [2023]
    Nyckelord :Sargassum algae; biogas; anaerobic digestion; bioenergy; Sargassotång; biogas; anaerobisk nedbrytning; bioenergi;

    Sammanfattning : This study has been carried out within the framework of the Minor Field Studies ScholarshipProgramme (MFS), which is funded by the Swedish International Development Cooperation Agency,Sida. The field study was conducted in Grenada in the spring of 2023. LÄS MER

  3. 3. Barnfamiljers ekologiska konsumtionsvanor : En undersökning om hur prisökningen har påverkat svenska barnfamiljers ekologiska konsumtionsmönster

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap (from 2013)

    Författare :Aylin Hristova; [2023]
    Nyckelord :Ekologiska livsmedel; konsumtionsmönster; prisökning; miljömärkning; barn;

    Sammanfattning : Ekologiskt livsmedel har länge varit eftertraktat av konsumenter i hela Sverige. Anledningen till populariteten är olika, däremot anses den personliga hälsan, djurens välmående, miljön och den biologiska mångfalden vara en del av det viktigaste faktorerna till att konsumenter handlar ekologiska livsmedel. LÄS MER

  4. 4. Organiseringsprocessen av livsmedelsbutikers hållbarhetsarbete : -En kvalitativ studie om ekologisk hållbarhet och internkommunikation

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)

    Författare :Moa Ljungberg; Nykvist Michaela; [2022]
    Nyckelord :Organization; CSR; ecological sustainability; internal communication; sustainability management; Organisering; CSR; ekologisk hållbarhet; internkommunikation; hållbarhetsstyrning;

    Sammanfattning : Inledning: Företag har idag ett större krav på sig att värna om miljön eftersom produktion och konsumtion står för en stor del växtgasutsläpp. Ledning och chefer behöver därför organisera sitt hållbarhetsarbete över hela verksamheten. LÄS MER

  5. 5. Can one-click save the planet?

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Ulvi Hasanzade; Syeda Sajrina Islam; [2021]
    Nyckelord :Sustainable purchasing; sustainable consumption; sustainable food; non-purchasing; practice theory; grounded theory; material; competence; meaning.; Social Sciences;

    Sammanfattning : Reducing the ecological footprint and achieving environmental sustainability is regarded as one of the main goals of the world in recent decades. To achieve these goals, some practices in people’s life should be changed. LÄS MER