Sökning: "ekologisk frukt"
Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden ekologisk frukt.
1. Nudging av gröna varor : En kvalitativ studie om hur matbutiker nudgear till ekologiska varor
Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaperSammanfattning : The share of organic sales in grocery stores has decreased and in 2021 the share decreased by 0.5 percent from the year before, where total sales amounted to 6.3 percent. In recent years, nudge theory has become more topical, especially in the subject of ecological- and environmental economics. LÄS MER
2. Effekter av ätbara perenner som inslag i den småskaliga grönsaksproduktionen : en intervjustudie i social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : I det här arbetet undersöks hur en introduktion av perenna grödor kan påverka den småskaliga grönsaksproduktionens sociala, ekonomiska och ekologiska hållbarhet, med avstamp i att många småskaliga odlare har svårt att få företaget att gå runt. I denna studie har kvalitativ information samlats in genom fem intervjuer med småskaliga odlare som integrerat ätbara perenner i form av bär, frukt, grönsaker och nötter i sina odlingar, detta för att få en bild av hur det ser ut inifrån företagen. LÄS MER
3. N.E.M.O skolan : Natur, Energi, Miljö och Odling
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Att ta tillvara på solens energi har varit en central utgångspunkt, då vi lever i en tid där energi- och miljömedvetenhet är och blir allt viktigare. Därav kändes detta som en given fråga att implementera och forma projektet efter. LÄS MER
4. Distributionskanaler förekologisk samt närodladfrukt och grönt i dagligvaruhandeln : En komparativ studie med fokus på relationer ochmaktbalans mellan detaljister, detaljhandelsgrossister och producenter
Magister-uppsats, Linköpings universitet/Företagsekonomi; Linköpings universitet/Filosofiska fakultetenSammanfattning : Bakgrund Den svenska dagligvaruhandeln blir alltmer koncentrerad med större och färre livsmedelskedjor. Detta har resulterat i en maktobalans mellan livsmedelskedjorna och dess leverantörer. Trots livsmedelskedjornas uppenbara maktövertag ser aktörerna många anledningar till att samarbeta med varandra. LÄS MER
5. Re-design av Persgårdens förpackningsserie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/JTH, Data- och elektroteknikSammanfattning : Förpackningen blir viktigare och viktigare och är ibland den enda kommunikationskanalen gentemot konsumenten, speciellt i små familjeföretag. Persgården är ett litet familjeföretag som är beläget ute på Visingsö och de säljer ekologisk müsli, dadlar i olika former samt frukt & nötmix. LÄS MER