Sökning: "energy drinks"
Visar resultat 16 - 20 av 33 uppsatser innehållade orden energy drinks.
16. Femtosecond Photoemission Electron Microscopy of Indium Arsenide Nanowires
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Synkrotronljusfysik; Lunds universitet/Fysiska institutionenSammanfattning : PhotoEmission Electron Microscopy (PEEM) has proven to be a successful method for examining the electronic characteristics of nanostructures. The experiments relevant for the following report were conducted using a combination of PEEM and a femtosecond pulsed laser to determine the electrical characteristics of Indium Arsenide nanowire of crystal structure varying between wurtzite and zinc blend. LÄS MER
17. Läsk- och energidryckskonsumtion - En jämförande studie om gymnasieungdomar i två olika socioekonomiska områden i Göteborg
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Ojämlikhet i hälsa existerar i hela världen och förekommer mellan olika grupper i samhället. I Göteborg förekommer variationer mellan olika geografiska områden där grupper med lägre utbildning och inkomst har mindre hälsosamma matvanor i jämförelse med grupper som har högre utbildning och inkomst. LÄS MER
18. Energidrycker - En hälsorisk? En litteraturbaserad studie med folkhälsovetenskapligt perspektiv
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Introduktion: Energidrycker är en relativt ny produktkategori på marknaden och konsumtionen har ökat kraftigt senaste decenniet. Målgruppen inom marknadsföring för drycken är ungdomar och det är även där den högsta prevalensen uppmäts. LÄS MER
19. Tv-reklam för söta drycker : En studie av hur antalet reklaminslag förändrats under åren 1999-2014
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Inledning: Tv-reklam för söta drycker kan leda till ökad konsumtion av ohälsosamma och energirika drycker med högt sockerinnehåll. Under år 2014 inhandlades i genomsnitt 92 liter läskedryck i Sverige per konsument, vilket är en ökning med tio liter jämfört med år 2000. LÄS MER
20. A nutritional analysis on the by-product coffee husk and its potential utilization in food production : a literature study
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : The aim with this study was is to give an overview on the chemical composition in the by-product coffee husk and examine its potential in food production. This was accomplished through a literature study. To give a current view on research on the subject, articles published prior to 1995 was excluded. LÄS MER