Sökning: "förutsättningar för goda matvanor"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden förutsättningar för goda matvanor.

  1. 1. ”Det är mycket att släcka bränder, det här förebyggande arbetet kommer lite i skymundan…”

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Linn Holmgren; Pernilla Sjöberg; [2020-08-05]
    Nyckelord :Barn*; elevhälsoteam; hälsofrämjande; hälsopromotion; hälsovetare; kost; skola;

    Sammanfattning : Svenska barn spenderar stor del av sin vardag i skolan och förutom att uppnå mål ska de få kunskap samt förståelse för den egna livsstilens betydelse för hälsan. Tidigare forskning pekar på en ökad ohälsa hos barn med problematik som övervikt och fetma. Samtidigt har skolinterventioner visats ge positiva effekter på barns hälsa. LÄS MER

  2. 2. Ämnesövergripande undervisning relaterat till kost och hälsa i svenska grundskolor

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Hedda Landfors; [2019]
    Nyckelord :Ämnesövergripande undervisning;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund I Sverige stöds individens hälsa bl. a. genom undervisning i grundskolan, där målet är att varje elev ska få förståelse för livsstilens betydelse för hälsan. LÄS MER

  3. 3. Lärande om kost och hälsa - en rättighet för barn i förskolan? : En kvalitativ intervjustudie

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier (from 2013)

    Författare :Johanna Svenberg; [2019]
    Nyckelord :Children’s rights; meal; education; preschool; preschool teachers; diet; health.; Barns rättigheter; måltid; pedagogik; förskola; förskollärare; kost; hälsa.;

    Sammanfattning : This work was written within the framework of the theme of democracy and children's rights. The purpose of the study was to contribute with knowledge of preschool teachers' thoughts on and pedagogical work with meal situations in relation to diet and health. LÄS MER

  4. 4. Skolsköterskors upplevelser av att ge kostråd: En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hanna Birkerud; Malin Ederfors; [2018-08-10]
    Nyckelord :hälsopromotion; högstadieelever; kostråd; möjligheter; skolsköterskor; upplevelser; utmaningar;

    Sammanfattning : Barn och ungdomars hälsoproblematik tenderar att öka i samhället, vilket har stor koppling till matvanor. Skolan kan därmed fungera som en hälsofrämjande arena, där skolsköterskor har en unik möjlighet att främja elevers kost och hälsa. LÄS MER

  5. 5. "Hungern är den bästa kryddan" Pedagogers förhållningssätt till barn med ätovilja

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Agneta Bülow; Anna Lindell Bolin; [2018]
    Nyckelord :Pedagogisk måltid; pedagogiskt förhållningssätt; ätovilja; sociokulturellt perspektiv; makt;

    Sammanfattning : Abstract Syftet med denna studie baserar sig på ett intresse för den pedagogiska måltiden i förskolan. Det som genomsyrar hela vår studie är pedagogernas förhållningssätt, att yrkesgruppen ska agera goda förebilder till skapandet av goda matvanor i förskolan. LÄS MER