Sökning: "faba bean"

Visar resultat 1 - 5 av 37 uppsatser innehållade orden faba bean.

  1. 1. Kan samodling av höstraps och utvintrande baljväxter minska angreppen av rapsjordloppa?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Ecology

    Författare :Elin Tegelid; [2023]
    Nyckelord :samodling; rapsjordloppa; utvintrande baljväxter; oljeväxter; raps;

    Sammanfattning : Höstraps (Brassica napus) är en av världens och Sveriges viktigaste grödor. Det är en viktig avbrottsgröda i växtföljder dominerade av spannmål. Tyvärr har den omfattande odlingen gjort att rapsen drabbats av patogener och skadegörare, vilket försvårar ekologisk odling. LÄS MER

  2. 2. Rostning av åkerbönor : en kostnadsanalys om lönsamheten för utfodring av rostade åkerbönor till ekologiska mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Hugo Eke-Göransson; John Engdahl; [2023]
    Nyckelord :Rostning av åkerbönor; bönrostning; ekologiska mjölkkor; kostnadsanalys; fodervärde; proteinkvalité; ekonomisk hållbarhet;

    Sammanfattning : I Sverige använder i dagsläget många ekologiska mjölkproducenter sig av soja som huvudprotein i fodret till sina djur. Soja odlas inte i någon större utsträckning i Sverige, det importeras från andra länder. LÄS MER

  3. 3. Companion crops in winter oilseed rape : effects on nitrogen concentration, biomass, and prevalence of weeds at the end of autumn growth

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Stina Johansson; [2023]
    Nyckelord :biomass; companion crops; intercropping; legumes; nitrogen concentration; organic cultivation; weeds; winter oilseed rape;

    Sammanfattning : Intercropping can be used as a management system to promote higher yield as well as less weeds,diseases, and insect damage. Legumes are a commonly used companion crop (CC) in intercropping due to the benefit of nitrogen (N) fixation. LÄS MER

  4. 4. Swedish “tofu” from faba beans : a textural and structural analysis

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Saga Preis; [2023]
    Nyckelord :Tofu; faba bean; Vicia faba; texture; microstructure;

    Sammanfattning : Tofu, a traditional soybean product, is a popular plant-based alternative which could potentially be produced from Swedish-grown faba beans (Vicia faba L.). The aim of this project was to asses the viability of producing a tofu-like faba bean product using food grade gypsum (calcium sulphate) as coagulant. LÄS MER

  5. 5. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products

    Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologi

    Författare :Sophie Elväng; [2023]
    Nyckelord :Pulses protein; protein concentrate; gels; solubility; emulsions; Baljväxter; proteinkoncentrat; gel; löslighet; emulsion;

    Sammanfattning : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. LÄS MER