Sökning: "fermentering"

Visar resultat 1 - 5 av 26 uppsatser innehållade ordet fermentering.

  1. 1. CHARACTERIZATION OF THE GLYCEROL REDOX METABOLISM OF THE L. REUTERI STRAIN DSM 17938

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Hälsa och samhälle

    Författare :Ulf Johansson; [2018]
    Nyckelord :3-HPA; Lactobacillus reuteri DSM 17938; redox metabolism; reuterin; SD4;

    Sammanfattning : Lactobacillus reuteri är en heterofermentativ bakterie som växer bra på flera olika kolkällor och har studerats flitigt på grund av dess probiotiska effekt. L. reuteri föreslås också för industriell användning, baserat på de intressanta produkterna som bildas vid fermentering. LÄS MER

  2. 2. Analysis of microbial growth in a fermented sausage and risk evaluation of its production

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Marcus Östling; [2018]
    Nyckelord :Fermented sausage; isterband; HACCP; LAB; starter culture;

    Sammanfattning : Fermentation has been used to enhance safety of foods and prolong its shelf lives for a long time. The fermentation was originally a result of spontaneous fermentation by microbes naturally present in the food, it is currently done by addition of known bac-teria in a starter culture. LÄS MER

  3. 3. Sur frukt : Syrad, frystorkad frukt som probiotiskt tillskott och måltidskomponent – En experimentell studie

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Isabelle Behrn; [2018]
    Nyckelord :Fermentering; mjölksyrabakterie; sensorik; hälsa; hållbarhet;

    Sammanfattning : Livsmedel kan konserveras på olika sätt, och syrning en teknik som har använts under tusentals år. In denna studie studerades syrning av frukt då ett flertal vetenskapliga studier uppmuntrar till en ökad konsumtion av frukt i syfte att förhindra uppkomst av kroniska sjukdomar. LÄS MER

  4. 4. Antinutritionella faktorer i baljväxter : hälsoeffekter, halter och effekter av beredning

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ylva Henriksson; [2017]
    Nyckelord :baljväxter; antinutritionella faktorer; proteasinhibitorer; α-amylasinhibitorer; lektiner; saponiner; α-galaktosider; fytat; tanniner; oxalat; lektiner; sojaböna; lupin; bondböna; trädgårdsböna; ärta; lins; beredning; tillagning;

    Sammanfattning : Konsumtion av baljväxter som livsmedel har positiva hälsoeffekter men begränsas av förekomsten av antinutritionella faktorer (ANF). ANF minskar utnyttjandet av näringsämnen genom olika mekanismer, till exempel inhibering av digestionsen-zymer eller komplexbindning med mikro- och makronutrienter, och kan vara direkt skadliga i stora mängder. LÄS MER

  5. 5. Hur påverkas rapsmassa av fermentering med mjölksyrabakterier?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Mats Pegert; Kornelius Åxman; Jim Nielsen; [2017]
    Nyckelord :värmebehandling; Raps; fermentering; mjölksyrabakterier; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Vid kallpressning av oljerika rapsfrön för att utvinna rapsolja blir det en pressrest kallad rapsfrökaka. Denna rapskaka har en hög proteinhalt och en aminosyrasammansättning bättre än flertalet andra vegetabilier. Förhoppningen är att detta kan utnyttjas i framtida livsmedelstillverkning. LÄS MER

BEVAKA DENNA SÖKNING

Få ett mail när det kommer in nya uppsatser på ämnet fermentering.

Din email-adress: