Sökning: "flytande livsmedel"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden flytande livsmedel.
1. Jordnära : För möjligheten till odling utan plastförpackningar
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : I samband med coronapandemin har intresset för odling ökat i Sverige. Odling har många positiva aspekter som produktion av livsmedel, ökat psykiskt välbefinnande, ökat biologisk mångfald samt att det kan skapa gemenskap. För att odla och plantera hemma kan jord köpas i påsar i många butiker. LÄS MER
2. Jämförelse av olika konserveringsmedel genom belastningstest i ett flytande livsmedel
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Inledning En tredjedel av den mat som produceras i världen slängs (United Nations Development Programme [UNDP], 2020) och de livsmedelsförstörande mikroorganismerna är ett vanligt förekommande problem och en bidragande orsak till det globala matsvinnet (Snyder & Worobo, 2018). Livsmedelsindustrin använder därför olika hurdletekniker för att minimera risken för tillväxt av förskämningsorganismer (Snyder & Worobo, 2018). LÄS MER
3. Analyses of microbial community in nutrient solution with biofertilizer and risk assessment of establishment of pathogens
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologiSammanfattning : The societal interest for a more sustainable and circular food production is increasing. Hydroponic farming is an alternative way of growing vegetables that can bring farming into urban environments, reducing long transports of food. In parallel, the focus in waste treatment is being more directed toward resource recovery. LÄS MER
4. Optimization of Protein Recovery from Rapeseed Press Cake
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Due to the world’s growing population and an increase in food demand, new innovative food products need to be developed to maximize the use of limited farmland. Because of global warming and the fact that plant based products generate less greenhouse gases than meat based products, research should focus on new plant-based protein sources. LÄS MER
5. Hemmaboende äldres kännedom om Livsmedelsverkets kostråd samt deras intag av utvalda livsmedel i relation till dessa : - en enkätsundersökning
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Introduktion: För att främja god livskvalitet, minska prevalensen av kostrelaterade sjukdomar samt öka äldres möjlighet att bo kvar i hemmet är det av vikt att ta hänsyn till målgruppens olika förutsättningar vid förmedling av kostråd. Syfte: Syftet var att undersöka hemmaboende äldres kännedom om Livsmedelsverkets kostråd samt målgruppens självskattade intag av livsmedel i relation till dessa. LÄS MER