Sökning: "food item"

Visar resultat 1 - 5 av 37 uppsatser innehållade orden food item.

  1. 1. Automation of manual tasks at Statistics Sweden : Supervised machine learning as proof-of-concept

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för informationsteknologi

    Författare :Simon Godskesen; [2024]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Supervised machine learning is used to create a proof-of-concept for automation of manual tasks for Statistics Sweden. The goal of the first part is to classify occupations with an SSYK code using descriptions entered by the employee, the education level of the employee, and their industry. LÄS MER

  2. 2. Hållbar skolmat som accepteras, uppskattas och äts - önsketänkande eller en möjlighet

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Sebastian Tilmanis; [2023]
    Nyckelord :food choice; school meals; municipality; adolescents; sustainability; TPB; matval; skolmåltider; kommun; ungdomar; hållbarhet; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : This study examines the perception and acceptance of the Swedish tax paid school meals, its sustainability aspects and what factors that affect the students in their food choices in the municipality of Ängelholm from a student perspective. The guidelines for school meals in Sweden is for it to be healthy but in recent years also more sustainable. LÄS MER

  3. 3. Konnotation och kategorisering: Visuella element på tvättmedels- och yoghurtförpackningar

    Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för innovation, design och teknik

    Författare :Charlotta Lundgren; [2023]
    Nyckelord :Food imitating products; information design; illustration; semiotic; connotation; packaging; Food imitating products; informationsdesign; illustration; semiotik; konnotation; förpackning;

    Sammanfattning : Denna studie avser att undersöka vilka visuella element som påverkar hur produkter kategoriseras av konsumenter som antingen ett tvättmedel eller ett livsmedel. Genom att undersöka visuella element och vilka konnotationer de skapar kan dessa undersökningar ge insikter om hur människor tolkar och kategoriserar objekt. LÄS MER

  4. 4. Från Tradition till Innovation : En fallstudie om möjlig effektivisering av orderplocksprocessen på ett livsmedelslager

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Linnéa Olivefalk; Damla Yasar; [2023]
    Nyckelord :Food Quality; Warehouse Management; Optimize Orderpicking.; Livsmedelskvalitet; Lagerhantering; Effektivisering av Orderplock;

    Sammanfattning : The Food Industry plays a crucial role in meeting human needs, but it also requires complex management in the supply chain. A costly and labor-intense part of the chain involves the order picking process, where proper handling and accuracy are important to ensuring the quality of food products. LÄS MER

  5. 5. Sustainable Recipe Recommendation System: Evaluating the Performance of GPT Embeddings versus state-of-the-art systems

    Master-uppsats, Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för datavetenskap

    Författare :Jaya Shankar Bandaru; Sai Keerthi Appili; [2023]
    Nyckelord :Sustainable Recipe Recommendation; Recommendation System; GPT-embeddings; PinSage; Factorization Machines;

    Sammanfattning : Background: The demand for a sustainable lifestyle is increasing due to the need to tackle rapid climate change. One-third of carbon emissions come from the food industry; reducing emissions from this industry is crucial when fighting climate change. LÄS MER