Sökning: "frukt på arbetsplatsen"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden frukt på arbetsplatsen.

  1. 1. Hälsan skiftar

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sanna Andersson; Camilla Ling; [2013-06-26]
    Nyckelord :Förutsättningar; förändring; hälsa; kostvanor; skiftarbetare;

    Sammanfattning : Denna studie hade som syfte att ta reda på om skiftarbetarna på ett större företag inom tillverkningsindustrin följer riktlinjerna för frukt och grönt och fisk enligt Livsmedelsverket (2013b) när det gäller kostvanor och vad de skulle önska för hjälp eller förutsättningar för att kunna förändra om de anser sig behöva det. Detta utifrån att det kan vara svårt att själv genomföra en förändring av sina kostvanor. LÄS MER

  2. 2. Matvanor bland anställda vid Västerbottens läns landsting : En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Elina Berg; Christina Engström; [2012]
    Nyckelord :Matvanor; livsmedelsval; måltidsordning; matsituation;

    Sammanfattning : Bakgrund Dåliga matvanor är en viktig bakomliggande orsak till sjukdomsbördan i Sverige och undersökningar har visat att arbetsplatsen är en bra plattform att förbättra matvanorna för att främja hälsan hos befolkningen. Syfte Syftet med studien är att undersöka hur matvanorna ser ut bland de anställda samt hur matsituationen är på olika arbetsplatser inom Västerbottens läns landsting. LÄS MER

  3. 3. Känner du till de fem kostråden? - En studie om matvanor och kostråd på en arbetsplats

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hannah Birgersson; Emma Nilsson; [2011-02-17]
    Nyckelord :Livsmedelsverket; kostråd; matvanor; arbetsplats;

    Sammanfattning : Livsmedelsverket utformade 2005 fem kostråd för att främja bra matvanor hos befolkningen. En studie på uppdrag av Livsmedelsverket visade att det fanns glapp mellan kostråden och befolkningens matvanor. Vidare har forskning visat att kännedom om kostråd ökar förutsättningarna för goda matvanor. LÄS MER