Sökning: "godis enkät"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden godis enkät.

  1. 1. Icke-energigivande sötningsmedel En kartläggning av attityder, uppfattningar och konsumtionsbeteenden

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hiba Asskoul; Mergita Gjaka; Clara Kullberg; [2021-10-22]
    Nyckelord :Icke-energigivande sötningsmedel; attityder; ; riskuppfattningar; konsumtionsvanor;

    Sammanfattning : Växande oro för hälsa och livskvalitet uppmuntrar människor att anpassa hälsosamma livsstilar och undvika konsumtion av mat rik på socker, salt och fett. Idag har tillgängligheten till energitäta och näringsfattiga livsmedel skapat problem med livsstilssjukdomar såsom övervikt och fetma, diabetes typ 2, insulinresistens, hjärt- och kärlsjukdomar och karies. LÄS MER

  2. 2. Praktisk utfodring av katter i Sverige : en enkätundersökning om hur kattägare utfodrar sina katter och var de hämtar information om foder

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Jenny Andersson; Caroline Axelsson; [2021]
    Nyckelord :enkät; godis; fodermängd; foderval; färskfoder; förtroende; torrfoder; våtfoder;

    Sammanfattning : Hur svenska kattägare utfodrar sina katter i praktiken och var de inhämtar information om foder är ett relativt outforskat ämne. Att få bättre förståelse för vad som är viktigt för kattägare i deras val av foder kan öka djurhälsopersonalens förmåga och kompetens att ge råd kring nutrition. LÄS MER

  3. 3. Klimatpåverkan från snacks och sötsaker – en enkätstudie som jämför inställningen i olika miljöfrågor hos studenter inom naturvetenskap och ekonomi

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Emma Lina Svensson; [2018]
    Nyckelord :Klimatpåverkan; växthusgaser; godis; läsk; koldioxidekvivalenter;

    Sammanfattning : Människan bidrar med en stor klimatpåverkan som ger upphov till bland annat klimatförändringar vilka har börjat påverka natur, djur och människor. Livsmedelsindustrin orsakar till följd av våra konsumtionsvanor stor klimatpåverkan. Många studier har visat att stor påverkan kommer från kött- och mejeriprodukter. LÄS MER

  4. 4. Livsmedelsval under en konferensdag samt näringsinnehåll i tre lunchalternativ från konferensverksamhet P5 : -         En kvantitativ studie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Malin Vinberg; Ewa Stokka; [2016]
    Nyckelord :Konferensverksamheter; näringsberäkningar;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING   Bakgrund Genom en hälsosam kost kan koncentrations- och prestationsförmågan öka och risken för kostrelaterade sjukdomar minska. Då konferenser ofta pågår under många timmar och ibland hela dagar är det viktigt att matutbudet är näringsriktig för att kunna bidra med energi som räcker hela dagen. LÄS MER

  5. 5. Vad studenter äter och dricker mellan målen - En enkätundersökning om studenters mellanmålsvanor och dess påverkande faktorer

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Ann-Sofie Andersson; Linnéa Malm; [2015-08-10]
    Nyckelord :Livsmedelsval; mellanmålsvanor; studenter;

    Sammanfattning : Mellanmål behövs för att vårt dagliga energibehov ska tillgodoses och för att vi ska orka hålla koncentrationen uppe mellan huvudmålen. Dagligen ställs vi inför olika val av vad vi ska äta till mellanmål. Ett flertal faktorer har betydelse för våra matval. LÄS MER