Sökning: "guar gum"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden guar gum.

  1. 1. Addition of PromOat Beta-Glucan and Guar-gum to Gluten- Free Wheat Starch Pan Bread to increase Fiber while maintaining the Quality in Texture

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Devika Singh; [2023]
    Nyckelord :Gluten-Free bread; PromOat; Guar-Gum; Food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Gluten-free products have gained great attention in the last few years due to the growing incidence of celiac disease and the intolerance to gluten. The project is aimed to investigate the effects of adding PromOat, a good source of B-glucan to increase the fiber content and Guar-Gum to overcome the textural deformities in the gluten-free wheat starch Pan bread. LÄS MER

  2. 2. Rifaximin som behandling vid Small Intestinal Bacteria Overgrowth (SIBO)

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Nazdar Hashim Bashir; [2019]
    Nyckelord :Small Intestinal Bacterial Overgrowth; SIBO; Rifaxamin;

    Sammanfattning : SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth) är ett tillstånd där tunntarmen koloniseras av bakterier som normalt finns i tjocktarmen. SIBO utvecklas när de normala homeostatiska mekanismerna som kontrollerar enteriska bakteriepopulationen störs. LÄS MER

  3. 3. Preparation and evaluation of arabinoxylan based prebiotics

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Författare :Mohammad Abu Mursalin Sajib; [2018]
    Nyckelord :Arabinoxylan; Probiotics; Prebiotics; Food; Xylanase; Brewer s spent grain; Biotechnology; Bioteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Prebiotics are non-digestible carbohydrates that selectively stimulate the growth and activity of health promoting bacteria in the colon, resulting in homeostasis to the gut environment. It is considered to be the solution of many health-related diseases such as type-2 diabetes, cardiovascular disease and cancer. LÄS MER

  4. 4. Viscosity and Acid Stability in Low-fat Mayonnaise with Varying Proportions of Xanthan Gum and Guar Gum

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Terese Bergecliff; [2016]
    Nyckelord :Mayonnaise; hydrocolloids; viscosity; stability; xanthan gum; guar gum; pH;

    Sammanfattning : Mayonnaise is a mixture of egg yolk, vinegar, water, spices and 70-80% oil forming a semi-solid oil-in-water emulsion. When preparing a low-fat mayonnaise with an increased water content, thickening agents are required for increased viscosity and emulsion stability. LÄS MER

  5. 5. Produktutveckling av glutenfria tortillabröd : hur påverkas tortillabröden av ingrediensval och gräddningstid

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Louise Rolander; [2015]
    Nyckelord :glutenfritt; tortilla; bovete; guarkärnmjöl; gräddningstid;

    Sammanfattning : Tacos är en vanlig maträtt i svenska hem, men för de som är glutenintoleranta har det länge saknats mjuka tortillabröd som är fria från gluten. Syftet med denna magisteruppsats var därför att utveckla ett glutenfritt tortillabröd av hög kvalitet, för Finax AB i Helsing-borg. Flera olika recept provbakades och ett basrecept togs fram. LÄS MER