Sökning: "hästkött"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet hästkött.
1. I skuggan av skandalen : en studie om hästen i livsmedelskedjan i Sverige
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Denna uppsats bygger på en kvalitativ studie om häst i livsmedelskedjan i Sverige. Antalet hästar som gick till livsmedelsproduktion 2016 var 2668 vilket är det lägsta sedan mätningarnas start. Det motsvarar ungefär en femtedel av antalet avlivade hästar samma år. LÄS MER
2. Hur livsmedelsproducerande företag kan skydda sig mot risker hänförliga till köp och transport av produkter
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/AffärsrättSammanfattning : Uppsatsen är författad på uppdrag av ett företag som producerar livsmedel. I uppsatsen behandlas två av företagets ledning angivna incidenter. Den ena incidenten handlar om återkallelse av varor innehållandes hästkött som enligt ingrediensförteckningen skulle innehålla nötkött. LÄS MER
3. Livsmedelsmärkning i butiker i Halmstad : kontroll av utvalda varor samt undersökning av kunskapsläge bland butiksföreståndare
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Sektionen för ekonomi och teknik (SET)Sammanfattning : In light of the recent scandals in Europe involving food labelling, this study will be focusing on food labelling. This study’s purpose is to investigate the extent of knowledge concerning labeling and presentation of food in the different food stores in Halmstad. LÄS MER
4. Seroprevalence of Toxoplasma gondii and Neospora spp. in equids from three municipalities in Pará, Brazil
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : This study presents a survey of the seroprevalence of Toxoplasma gondii and Neospora spp. in equids in three municipalities in Pará, a Brazilian state with the Amazonian rainforest and the Amazon River as dominating features. Toxoplasma gondii and Neospora spp. LÄS MER
5. Återhämtningsprocessen hos en svensk livsmedelsproducent efter ett allvarligt produktfel : En studie av Findus hantering av ”Hästköttsskandalen” under våren 2013
Kandidat-uppsats, Företagsekonomi; Filosofiska fakultetenSammanfattning : This study deals with a Swedish company in a food industry that got affected by product failure, which led to consumer trust crisis followed by media and was needed to be managed. Situation had a negative impact on company’s trademark, which acquired long recovery work by the company. LÄS MER