Sökning: "hållbar lunch"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden hållbar lunch.

  1. 1. Hållbar skolmat som accepteras, uppskattas och äts - önsketänkande eller en möjlighet

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Sebastian Tilmanis; [2023]
    Nyckelord :food choice; school meals; municipality; adolescents; sustainability; TPB; matval; skolmåltider; kommun; ungdomar; hållbarhet; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : This study examines the perception and acceptance of the Swedish tax paid school meals, its sustainability aspects and what factors that affect the students in their food choices in the municipality of Ängelholm from a student perspective. The guidelines for school meals in Sweden is for it to be healthy but in recent years also more sustainable. LÄS MER

  2. 2. How can a dynamic digital food menu nudge customers towards sustainable choices?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Författare :Albin Ahlbeck; [2022]
    Nyckelord :nudging; knowledge-based-system; sustainability; food;

    Sammanfattning : Since agriculture is a large source of emissions today, changes in our food production and consumption are required to reach EU climate goals. This study aims to find out if nudging combined with knowledge-based system can be used to influence customers’ choice towards more sustainable food. LÄS MER

  3. 3. Kan Coronakrisen främja en mer hållbar livsstil? : En studie om individers konsumtions- och transportvanor före och under krisen samt förväntningar inför framtiden

    Kandidat-uppsats, Jönköping University/HLK, Globala studier

    Författare :Melisa Mackovic; Jonathan Jansson Åkerberg; [2020]
    Nyckelord :Hållbar konsumtion; transportvanor; kriser; hållbar livsstil; Covid-19;

    Sammanfattning : Studien fokuserade på människors uppfattningar kring förändrade konsumtions- och transportvanor för att se om kortsiktiga förändringar i vardagliga vanor gjorda under Covid-19, även pålång sikt kan påverka och förändra individers livsstilsvanor. Syftet med studien var att undersöka vilka vardagliga anpassningar människor gör under Covid-19 krisen och se om det leder till mer hållbara beteenden som människor tror de kommer fortsätta med även efter krisen. LÄS MER

  4. 4. Matsvinn inom skolmåltider - En utforskande studie som visar vikten av kommunikation inom kommunal skolmåltid

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Nazila Fakhraee Tabar; Malin Karlsson; [2017-08-28]
    Nyckelord :Ekonomi; Göteborgsmodellen; kommunikation; Matsvinn; Miljö; Skolkök;

    Sammanfattning : Matsvinn är ett problem som förekommer längs hela livsmedelskedjan och leder till att mat produceras i onödan. Det bidrar till utsläpp som påverkar miljön negativt. Därför finns det ett stort behov av att förebygga matsvinn för en mer hållbar livsmedelskedja. LÄS MER

  5. 5. Restaurangers förhållningssätt till hållbar matkonsumtion : En studie av restauranger på KTH campus med tonvikt på animaliska livsmedel

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell ekologi

    Författare :Elin Axelsson; Mikaela Jennerot; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Dagens livsmedelproduktion står för uppemot 30 % av världens totala växthusgasutsläpp. Den grad av klimatpåfrestning ett livsmedel har beror på olika faktorer som t ex produktionsmetod och transport, där tidigare forskning visat på att animaliska produkter är de livsmedel som har störst klimatavtryck. LÄS MER