Sökning: "hållbar utveckling mat"

Visar resultat 1 - 5 av 62 uppsatser innehållade orden hållbar utveckling mat.

  1. 1. Nu får hönorna mat för det blev över : inkluderande pedagogik för ekologisk hållbar utveckling.

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT; Högskolan i Borås/Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT

    Författare :Nina Nilsson; Rebecca Sperling; [2018]
    Nyckelord :Ekologisk hållbar utveckling; handlingskompetenta barnet; inkludering; uppföljning;

    Sammanfattning : Inledning Detta är en kvalitativ studie om det handlings kompetenta barnet inom ekologisk hållbar utveckling. Detta för att ekologisk hållbarhet är väldigt aktuellt i dagens samhälle på grund av att vi överkonsumerar jordens resurser. LÄS MER

  2. 2. Nudging - Verktyg för hållbar konsumtion?

    Master-uppsats, KTH/Strategiska hållbarhetsstudier

    Författare :Arash Sajadi; [2018]
    Nyckelord :Nudging; beteendeförändring; hållbar konsumtion;

    Sammanfattning : Beteende styr många gånger de val som individer beslutar sig för. Ett visst beteende inom exempelvis val av transport, energi och mat kan många gånger fortgå trots att det är ett beteende som varken är gynnsamt för individen eller för samhället i stort. LÄS MER

  3. 3. Opportunities in rooftop greenhouses in Stockholm : a study of the potential of commercial rooftop greenhouse urban agriculture in Stockholm

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Felicia Sen; [2018]
    Nyckelord :alternative food networks; business model; business strategy; commercial urban rooftop agriculture; rooftop greenhouses; short food supply chain; sustainability;

    Sammanfattning : Due to climate change, our resource depleation, population growth and further, our reliance on the world’s food production creates vulnerabilities and we need to find alternative agriculture methods. Commercial rooftop greenhouses are developing all around the world and to Stockholm this create an opportunity to produce food all year. LÄS MER

  4. 4. Minskning av matsvinn i skånska kommuner - En utvärdering av Översta Steget

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :My Knutsson; [2018]
    Nyckelord :Översta steget; Kommunala verksamheter; matsvinn; avfallshierarki; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : According to EU directive 2008/98/EG all member states are obliged to strive for a sustainable use of resources. To achieve this, Sweden, as well as other states, have developed waste treatment plans to ensure that waste is being responsibly treated. However, the most crucial step is to prevent unnecessary recourses to be used in the first place. LÄS MER

  5. 5. Stoppa det svindlande överflödet : En kvalitativ studie om olika aktörers möjligheter att reducera matsvinn

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för miljö- och livsvetenskaper

    Författare :Tobias Johansson; [2018]
    Nyckelord :Matsvinn; matsvinnspolicy; svinn; hållbar utveckling; hållbar medborgare;

    Sammanfattning : En tredjedel av all mat som produceras i världen blir till svinn. Problemet är uppmärksammat av FN och en konkret målsättning för att reducera matsvinnet finns uttryckt i FNs Globala mål för Hållbar Utveckling, mål 12.3. LÄS MER

BEVAKA DENNA SÖKNING

Få ett mail när det kommer in nya uppsatser på ämnet hållbar utveckling mat.

Din email-adress: