Sökning: "haccp-plan"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade ordet haccp-plan.

  1. 1. Implementation of HACCP plan for blue-mould tofu with focus on microbial hazards

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Agata Sapieja; [2017]
    Nyckelord :HACCP; food safety; foodborne pathogens; tofu; cheese;

    Sammanfattning : There is an increased request for vegan alternatives among consumers. This may depend on several factors, in many cases related to health and ethics. Food safety is very important to achieve in food production and there are several food safety management systems that can be applied to ensure that the food can be considered safe. LÄS MER

  2. 2. Food safety in land-based shrimp productions : establishment of a HACCP plan at VegaFish AB

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Karin Bothén; [2015]
    Nyckelord :HACCP; food safety; biofloc; shrimp; land-based aquaculture;

    Sammanfattning : The aquaculture industry is on a global scale becoming acutely aware of the demand for increased and intensified production systems to supply people with food fish. Moreover there are requirements for these systems to be more ecologically sound managements. LÄS MER

  3. 3. Den dolda smutsen : Vad döljer sig i nystädade hotellrum?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi

    Författare :Patrik Gidmo; Line Hallin; [2011]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Inledning: Det har länge varit viktigt att kartlägga de hygieniska riskerna i ett restaurangkök, men få vet hur det ser ut på hotellrum. Kartläggningar har gjorts på vad gäster först lägger märke till och städningen är en av dem. Frågan är om man kan göra en HACCP-plan, Hazard Analysis and Critical Control Point för hotellrum. LÄS MER

  4. 4. "Hummus original" från Maxo´s Food AB : med eller utan konserveringsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Anna-Maria Hallin; [2010]
    Nyckelord : Hummus original ; kikärtsröra; HACCP; Svampprov; Bakterieprov;

    Sammanfattning : Syftet med examensarbetet var att studera produkten ”Hummus original”, kikärtsröra, frånföretaget Maxo´s Food AB. Önskemål från företaget och konsumenter var att kunna ta bort ettav de båda konserveringsmedlen, E211 och E202, i produkten. LÄS MER

  5. 5. En jämförande studie av Svenskt Vattens och CAC:s syn på HACCP-processen, En utvärdering och ett praktiskt tillämpande av Svenskt Vattens "Handbok för egenkontrollprogram med HACCP"

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresurslära

    Författare :Anna Järvegren Meijer; [2007]
    Nyckelord :kritisk styrpunkt; dricksvatten; vattenverk; Svenskt Vattens handbok; riskanalys; rangordning; bedömningsskalor; konsekvens; frekvens; Riskhantering; CCP; Risk Management and Safety engineering; värdematris; HACCP; Food and drink technology; Livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Denna rapport, En jämförande studie av Svenskt Vattens och CAC:s syn på HACCP-processen, En utvärdering och ett praktiskt tillämpande av Svenskt Vattens Handbok för egenkontrollprogram med HACCP, skriven av Anna Järvegren Meijer (handledd av Kenneth M. Persson, professor vid Teknisk Vattenresurslära, Lunds Tekniska Högskola och Anne Levin, konsult på SWECO VIAK, Malmö) behandlar kvalitetssystemet Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) och fokus ligger på tillämpning inom beredning och distribution av dricksvatten. LÄS MER