Sökning: "helmjölk"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade ordet helmjölk.
1. Kalvhälsa i stora besättningar : rutiner för att uppfylla en god kalvhälsa i stora besättningar med kalvamma
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Inom mjölkproduktionen är det kalven som är framtiden, det är därför viktigt att den hålls frisk under sin uppfödningsperiod. Det finns många faktorer som påverkar om en besättning har en god kalvhälsa. LÄS MER
2. DNA based analyses of microbiota in fat fraction of raw milk
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The microbiota of raw milk is complex and the analysis methods have during the years developed from culturing to molecular based methods, allowing more precise descriptions of the composition. This project included both cultivation and molecular methods to compile the distri-bution of microorganisms in the whole milk, since the most common way to day to investigate milk microbiota is based on defatted milk. LÄS MER
3. Effects of omitting one udder quarter at one single milking : on milk production and SCC in mid and late lactating cows with or without re-sorting for a second milking
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The aim of this study was to investigate if one single omitted milking on one udder quarter with or without re-sorting affects milk yield and udder health in cows in mid or late lactation. The study was carried out in an automatic milking rotary (AMR). LÄS MER
4. Pair-holding of dairy calves in outdoor calf hutches : Impact on growth and redirected suckling behaviour
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Cows are social animals but today dairy calves are generally housed in single-hutches or -pens instead of together with other calves during the first period of their lives. Concerns are that housing calves in pairs or groups increases the risk of health problems such as diarrhoea and respiratory diseases and also increases the occurrence of redirected suckling behaviours including cross-sucking. LÄS MER
5. Risker vid kalvutfodring med mjölk från Staphylococcus aureus-infekterade kor
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Staphylococcus aureus är både den vanligaste mastitorsakande bakterien hos svenska mjölkkor och den bakterie som orsakar flest matförgiftningsutbrott hos människa världen över. Utveckling av tekniker som möjliggör subtypning och genkaraktärisering av S. aureus-isolat har möjliggjort stora framsteg inom S. LÄS MER