Sökning: "inoculate"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade ordet inoculate.

  1. 1. Utvärdering av ANA-buljong som odlingsmedium : för odling av aeroba och anaeroba bakterier vid inkubering i aerob miljö

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Malin Larsson; [2020]
    Nyckelord :ANA-buljong; Anaerob; Aerob; Bakterier; MALDI-TOF MS;

    Sammanfattning : ANA-buljongen är utvecklad för att kunna anrika både aeroba och anaeroba bakterier vid inkubering i aerob miljö. Odlingsbuljongen innehåller antioxidanter som skyddar anaeroberna mot reaktiva syreradikaler, vilket främjar anaerob anrikning. LÄS MER

  2. 2. Inokulering med arbuskulär mykorrhiza inom landskapsrestaurering

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Ellinor Järlung; [2019]
    Nyckelord :arbuskulär mykorrhiza; inokulering; AMF; landskapsrestaurering; inokuleringsmetoder;

    Sammanfattning : Landskapsrestaurering handlar bland annat om att återskapa de artrika naturlandskap som en gång funnits. Forskning inom lanskapsrestaurering behövs då många vilda arter försvunnit under det senaste seklet. LÄS MER

  3. 3. Abundance of root nodules on common bean, Phaseolus vulgaris : a comparison between Swedish fields with and without a recent history of common bean cultivation

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Soil and Environment

    Författare :Christina Hultman; [2018]
    Nyckelord :sustainability; protein-source; legume-based food; nitrogen fixation; root nodules;

    Sammanfattning : Legumes such as common bean, Phaseolus vulgaris L. are climate-smart protein sources which can be part of sustainable agriculture and eating habits to increase the resilience in our food system. LÄS MER

  4. 4. Framställning och vidareympning av gårdskultur : Vad skiljer en yoghurt fermenterad av gårdens egen bakterieflora från industriell och traditionell yoghurt?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Line Hellström; [2018]
    Nyckelord :Artisanal culture; Yoghurt; Fermented dairy products; Fermented; Thermophilic starter culture; Lactic acid bacteria; Gårdskultur; Yoghurt; Fermenterade mjölkprodukter; Fermenterat; Termofil syrningskultur; Mjölksyrabakterier;

    Sammanfattning : Bakgrund: Med industrialiseringen har de traditionella yoghurtkulturerna med en mångfald av samverkande mjölksyrabakterier fått ge plats åt de mer standardiserade. En gårdskultur framställs genom att obehandlad mjölk spontanfermenteras av gårdens egen bakterieflora och får därigenom en unik karaktär. LÄS MER

  5. 5. Avskiljning av naturligt organiskt material vid konstgjord grundvattenbildning i Uppsalaåsen

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå,

    Författare :Oskar Johansson; [2015]
    Nyckelord :natural organic matter; NOM; artificial groundwater recharge; basin infiltration; TOC; DOC; absorbance; fluorescence; stable isotopes; naturligt organiskt material; NOM; konstgjord grundvattenbildning; bassänginfiltration; TOC; DOC; UV-absorbans; fluorescens; stabila isotoper;

    Sammanfattning : Uppsalas dricksvattenförsörjning baseras på konstgjord grundvattenbildning som innebär att vatten från Fyrisån får rinna ned till grundvattnet från infiltrationsbassänger. Detta examensarbete syftar till att undersöka vad som händer med naturligt organiskt material (NOM) i Uppsalaåsen vid konstgjord grundvattenbildning. LÄS MER