Sökning: "isoflavones"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet isoflavones.
1. Occurrence of organic micropollutants and hormones in Swedish surface water
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : The occurrence and source distribution of organic micropollutants (OMPs) have been investigated in Swedish surface waters, in 23 rivers connected to the lakes Vänern, Vättern and Mälaren, 3 Wastewater treatment plants (WWTPs) and 3 Drinking water plants (DWTPs) located in the middle of Sweden was sampled. Compounds such as pharmaceuticals, industrial chemicals, pesticides, personal care products, hormones, Per- and polyflouroalkyl substances (PFASs), isoflavones, stimulants and parabens were selected. LÄS MER
2. Effekt av sojaisoflavoner på blodtryck hos postmenopausala kvinnor
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Titel: Effekt av sojaisoflavoner på blodtryck hos postmenopausala kvinnor Författare: Cecilia Assarsson & Camilla Hansson Handledare: Andrea Mikkelsen Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2017-05-23 Bakgrund: Under klimakteriet minskar successivt produktionen av östrogen hos kvinnor. Det ökar risken att drabbas av hypertoni vilket är en riskfaktor för hjärt-kärlsjukdom. LÄS MER
3. Effekten av sojaprotein med isoflavoner på menopausala symtom
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Titel: Effekten av sojaprotein med isoflavoner på menopausala symtom Författare: Julia Lindberg och Malin Myrehag Handledare: Andrea Mikkelsen Examinator: Frode Slinde Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 4 april, 2017 Bakgrund: Somatiska-, urogenitala- och psykologiska symtom i samband med menopaus kan ha en negativ inverkan på hälsa och livskvalitet. Försämrad livskvalitet och hälsa har relaterats till kvinnans minskade östrogenproduktion under den menopausala övergångsperioden. LÄS MER
4. Isoflavone sources and bioavailability : biological effects of phytoestrogens in the diet
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Over the last couple of decades non-nutritional bioactive compounds from plants and their biological effects have received attention. Phytoestrogens, also called “plant estrogens”, with their similar structure to estradiol, act with estrogenic effects when imbibed. LÄS MER
5. Effekt av tillskott med isoflavonoider från sojabönor på LDL-kolesterol hos vuxna - En systematisk översikt
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Effekt av tillskott med isoflavonoider från sojabönor på LDL-kolesterol hos vuxna Författare: Malin Blomgren Alegria och Ruut Reivaara Handledare: Lena Hulthén Examinator: Frode Slinde Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete, 15 hp Datum: 2014-04-08 Bakgrund: En av de vanligaste dödsorsakerna i Sverige beror på hjärt- och kärlsjukdomar såsom hjärtinfarkt och stroke. Hyperkolesterolemi är en av riskfaktorerna för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom. LÄS MER