Sökning: "köttproduktion och ekonomi"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden köttproduktion och ekonomi.
1. Extraktion av proteiner från olika råvaror för humankonsumtion
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Som följd av dagens ökning i global befolkning och köttproduktion är alternativa hållbara köttsubstitut mycket eftertraktat. Som basal råvara kan växter eller mikrobiella produkter utnyttjas för proteinrika hållbara livsmedelsprodukter. LÄS MER
2. Hur bra förutsäger kvigors avelsvärden framtida prestationer som kor?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Avelsarbetet som genomförs av Viking Genetics är ett samarbete mellan de nordiska länderna Finland, Danmark och Sverige. Det är i detta samarbete, nordisk avelsvärdering – NAV, som avelsmål tas fram och revideras. I juni 2016 fanns det 330 800 mjölkkor registrerade i Sverige, av dessa var cirka 82% anknutna till kokontrollen. LÄS MER
3. Hållbar köttproduktion och köttkonsumtion i Dalarna
Master-uppsats, Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : The release of green house gases and the environmental impacts humans have on the environment are huge and might cause irreversible changes to our earth. Meat is considered to have large impacts on the environment, especially beef meat and therefore there have lately been considerable discussions on the sustainable level of meat consumption and production. LÄS MER
4. Milk and meat producing animals in the world
L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : People worldwide use mainly five animal species for milk production: buffalo, camel, cow, goat and sheep. For meat production, the milk producing species are used and also the additional species pig, poultry, rabbit and horse. Cow produces most milk in the world and the largest quantity of meat is produced of pig. LÄS MER