Sökning: "kaninkött"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet kaninkött.
1. Ungdomars acceptans av tre olika produktionssystem för kaninkött
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Global meat consumption is getting more unsustainable. One way to counteract this is to change the type of meat that is consumed. Rabbit meat has a lower climate impact than many other types of meat. Growth of the rabbit meat industry may therefore be desirable development. LÄS MER
2. Gender related differences in rabbit meat quality
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The interest in rabbit meat for human consumption is increasing in Sweden due to its good nutritional value and environmental sustainability. To meet the new interest and to optimize the production of rabbit meat it is important to know the fundamental of rabbit meat quality and what factors affecting it. LÄS MER
3. Kaninkött : ett hållbart alternativ?
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Köttkonsumtionen stiger i världen, både i länder som tidigare haft stor köttkonsumtion, och i länder där konsumtionen tidigare varit begränsad av ekonomiska skäl men där befolkningen nu har råd att köpa kött i större utsträckning. Köttkonsumtionen stiger i både absoluta och relativa termer. LÄS MER
4. Produktionsuppföljning inom slaktkaninsproduktion
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Efterfrågan på kaninkött växer och i takt med det växer även gårdarna som producerar kaninkött. När djurantalet ökar är det viktigt att ha en god kontroll på sina djur både ur avels- och produktionssynpunkt. LÄS MER
5. Kaninen som produktionsdjur
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : The purpose of this report was to obtain an overview of rabbit meat production in the world, in terms of breeding and feeding. It examines how different feed components contribute to the health of the rabbit as well as the quality of the carcass, and the breeding strategies that are most common in the major producing countries. LÄS MER