Sökning: "kombucha"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet kombucha.
1. Kombuchans mikrobiologi : Hur olika tillredningssätt påverkar kombucha.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
2. Patogena mikroorganismer i vin, fruktvin, cider, öl & kombucha : En mikrobiologisk analys av opastöriserade drycker
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
3. The Effect of Temperature and Fungal:Bacterial Ratio on Kombucha Culture Fermentation
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The fermented tea beverage kombucha is a traditional drink that has been consumed for thousands of years in Asia. Over the past decades, it has gained greatly in popularity amongst consumers and researchers also in the rest of the world. LÄS MER
4. Bakteriell Cellulosa-tillverkning från Melass genom Kombucha-fermentering
Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : As the global plastic consumption is increasing, an innovative substitute for petroleum-based product must be developed towards a more sustainable society. Cellulose is the most abundant biopolymer on earth having potential because of its biodegradability and is produced from renewable resources. LÄS MER
5. Produktion av bakteriell cellulose genom användning av det symbiotiska förhållandet mellan bakterier och jäst som används vid Kombuchatillverkning
Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Different factors such as growing environmental awareness due to the increasing negative impact of persistent plastic wastes, the uncontrollable price variations of the raw material and the rapid depletion of reserves have increased the interest in research regarding polymers derived from renewable sources to replace petroleum-based materials. One of the earth’s most abundant macromolecules is cellulose. LÄS MER