Sökning: "kulturella skillnader mat"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden kulturella skillnader mat.

  1. 1. Hur kan läromedel inspirera och utveckla lärare och deras undervisning i matematik?

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

    Författare :Catrin Lindehag Ahlqvist; [2021-02-08]
    Nyckelord :matematik; läromedel; lärarhandledning; undervisningskulturer; centrala idéer; sociokulturellt perspektiv; medierande redskap; epresentationsformer;

    Sammanfattning : Studiens syfte var att utifrån en specialpedagogisk synvinkel utforska två matematikläromedel för årskurs 4, med ursprung i undervisningskulturer som till viss del skiljer sig åt. Läromed-lens teoretiska utgångspunkter studerades, samt hur olika representationsformer används och hur elever i behov av stöd och utmaningar stöttas. LÄS MER

  2. 2. Två kinesiska läroböcker för nybörjare i Sverige ur ett kulturellt perspektiv

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :David He; [2017]
    Nyckelord :Bildanalys; Kinesiska; Kommunikativ förmåga; Kulturellt perspektiv; Kulturinslag; Läroböcker; Styrdokument; Textanalys;

    Sammanfattning : Läroboken är viktigaste läromedlet och utgångspunkt för elevernas lärande. Bra läroböcker som ger bakgrunder, analyser och översikter, samt överför ett innehåll ska svara mot styrdokumentens krav och behoven hos elever och lärare. LÄS MER

  3. 3. Ätligt eller oätligt? : En kvalitativ studie om attityder till inälvsmat

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Marcus Jansson; Sandro Lindberg; [2015]
    Nyckelord :Organ meats; attitudes; edible inedible; culture; consumption choice; Inälvsmat; attityder; ätligt oätligt; kultur; konsumtionsval;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att undersöka attityder till inälvsmat. Synen på inälvor som mat är varierande beroende på land och kulturella skillnader och ses i vissa kulturer som delikatess och i andra som skräp. Med inälvsmat menas ätliga organ ifrån slaktdjur. LÄS MER

  4. 4. Svenska baljväxter från förr : en sensorisk beskrivning

    Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Charlotta Dahl Petersson; Carlos Rojas Carvajal; Jenny Uhlmann; [2013]
    Nyckelord :legumes; cultivated plants; taste; sensory descriptive words; taste attributes; sensory marketing; baljväxter; kulturväxter; smak; sensoriskt beskrivande ord; smakattribut; sinnesmarknadsföring;

    Sammanfattning : Inledning: Baljväxter har flera miljö- och näringsmässiga fördelar och spås att bli framtidens föda. I Sverige finns det en värdefull kulturskatt som består av svenska baljväxter från förr som har samlats in av Programmet för odlad mångfald, POM. LÄS MER

  5. 5. Kulturella skillnader och problem som kan uppstå vid vård av personer med annan kulturell bakgrund : en litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Blekinge Tekniska Högskola/Sektionen för hälsa

    Författare :Evelyn Olofsson; Angelika Makhunova; [2005]
    Nyckelord :multicultural nursing; transcultural nursing; migrants; ethnic; immigrants; culture; nurse-patient relationship;

    Sammanfattning : Migration ökar i hela världen och det svenska samhället omformas från ett samhälle med ett fåtal etniska inslag till ett samhälle med över hundra nationaliteter, språk och många religioner. Varje kultur har sin syn på hälsa och sjukdom. LÄS MER